Search
Close this search box.

Jivamuktiyoga

Igår så testade jag Jivamutiyoga för första gången. Det är en yogaform som skapades 1984 av Sharon Gannon och David Life. Som med all yoga så kommer inspirationen från samma grund. Samma asanas, (yogaställningar) andning och tänk men paketerat på deras vis.

Så här skriver Yogayama: En fysiskt ansträngande och intellektuellt stimulerande yoga som har som mål att öka elevernas andliga medvetenhet. Klassen kan vara en utmaning för en nybörjare men nivån anpassas till eleverna och blandar kraftfulla asanas, pranayama med diskussioner om yoga. Delvis till musik.

Klasserna kan se olika ut men grunden är att man börjar med medveten andning, värmer upp med solhälsningar. Går igenom kroppen med ett gäng övningar. Som alltid så blandar man så att man fått med hela kroppen. Framåtböjningar, bakåtböjningar, sidan, upp och ner och hit och dit. Det som var speciellt var att det spelades rätt hög musik under klassen. Instruktören berättade att det kan vara nästan vilken musik som helst, bara den har ett budskap, eller att artisten har ett budskap. Allt från Bob Marley till Deva Premal.

Sedan diskuterar man eller som igår så pratade instruktören Anna om något ämne. Tydligen så diskuterar Jivamukti instruktörer internationellt ämnen från klassiska yogaskrifter som de sen tar upp på sina klasser. Avslutade med några positioner och sedan vila.

Jag gillade klassen oväntat mycket. Blandningen mellan rätt tuff fysisk yoga, meditation och att man pratar om de klassiska skrifterna. Ska testa några gånger till, utan en fotograf som smyger omkring och fotar samtidigt som man försöker fokusera inåt och andas.

Ni som läser och fullständigt skiter i yoga, håll ut! På måndag startar träningen mot 2012 års utmaningar. Fast även de innehåller ett visst mått av yoga. Bland annat så har bästa triathlonföreningen en simcamp om några helger. Jag ska hålla ett yogapass där. Kallar det Lanttostriathlonyoga. Inte så mycket hokkuspokus utan andning för att lugna och prestera. Och ett gäng övningar så man sträcker ut där man behöver blir stark, smidig och slipper tråkiga skador. Lovade jag för mycket nu? 🙂
Är ni med i Spif anmäl er till simcampen! Ni andra kaaaanske kan få programmet på en blogg nära er.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Jivamuktiyoga

  1. Jag har redan avskrivit simlägret eftersom jag är alldeles för morgontrött… Är sällan på jobbet före 9.30 på vardagar, så att vara i bassängen kl 08 en helg känns oöverstigligt 😉 (Även om jag vet att somliga är imponerande duktiga och simmar kl 07 på helger… ;)). Man kanske kan smita in senare på yogan? Hehe…

    1. Åh, det vore kul om du vill komma på yogan! Ska bara kolla av så det inte är i en garderob med plats för 10 eller något annat konstigt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *