Sök
Stäng denna sökruta.

Finyoga och fulyoga

Yogan finns alltid med mig och skulle jag bli tvungen att välja en enda träningsform att hålla på med resten av livet så ligger yoga bra till. Jag har testat i princip alla yogaformer som kommit till Sverige och insett att de enda yogaformer jag verkligen inte gillar är de som pratar illa om andra. Lite som med människor, det finns få saker jag ogillar så mycket som människor som pratar illa om andra.

Enligt mig så finns det ingen finare eller bättre yogaform. Det allra viktigaste tycker jag är att man hittar en yoga, eller helt enkelt en yogaledare som ger en det man behöver just nu.

Ni som känner mig vet att jag inte går omkring med ett saligt leende och säger “aum” och aldrig säger ett ont ord om någon annan. Jag är en fullt normal norrlänning som dricker sprit ibland och gillar att svära åt idioter. Vissa dagar gör jag det mer än andra. Men yoga betyder balans. Balans mellan höger och vänster kroppshalva. Höger och vänster hjärnhalva. Mellan fysisk prestation och andlig njutning. Ja, ni hajjar.

Jag plockar med mig yogan genom livet. Jag yoga-andas när jag behöver prestera, maximera men också njuta. Tungt marklyft, pulsen ska ner efter en intervall, ett fallskärmshopp eller ett barn som ska ut ur din kropp.

Till helgen ska jag gå en kurs med Johanna Andersson. Global yoga. Ser fram emot det som bara den. Tre dagar med Johannayoga. Fysisk yoga blandat med meditation, historia, anatomi och mycket skratt. Det är Johannayoga för mig. Det kanske är något helt annat om man frågar någon annan. Jag träffade Johanna i Portugal i maj 2005 och blev kär direkt.

De här bilderna tog jag för Fitness. Bilderna är alltså sex år gamla och Johanna är om möjligt ännu smartare, starkare, smidigare, snyggare och coolare 2011. Jag längtar till helgen.

Det härliga med yogakurser är att jag alltid kastat mig in i kursen och trott att jag ska lära mig en sak, men jag har alltid kommit ut på andra sidan och fått in andra saker i mitt liv. Ska bli roligt att se vad som kommer ut på andra sidan den här dörren.
Men innan dess blir det några dagar med Lanttoyoga och så ska jag känna på Jivamuktiyoga på torsdag.

Gör som farmor sa. Och som de gamla yogisarna säger: “andas in och andas ut”.

Yogar du? Vilken är favorityogan, varför?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Finyoga och fulyoga

  1. Åh vilken kurs! Låter super! Jag började med tantrayoga för en miljon år sen, och kör nu kundaliniyoga (började för Jona), tantra, whateverkindofhatha-yoga som friskis kör, yinyoga och bikram. Jag tyckte mycket om yin när jag var på studio (nu kör jag hemma), kundalini är så vackert på nåt sätt och bikram är speciellt. Bikram är väl den yogaformen som “räddade mig”, men jag har liksom du bekymmer med guruvarianten som pratar illa om andra, sätter upp en massa regler och är allmänt tråkig. Försöker skilja på vad bikramyogan gör för mig och personen Bikram. Och egentligen – bikramyoga är hathayoga i värme. Och ingen har patent på hathayoga… Tipsa gärna om yogakurser i bloggen! 🙂

  2. Jag går på Friskis yoga (trodde det var ashtangayoga och inte hatha, har uppenbarligen noll koll;)) och Bikram. Samt “Vilmayoga”, ett egenihopsatt program som utföres hemma i vardagsrummet (medan sambon antingen kollar på sportnytt eller spelar Call of Duty… Verkligen yogalugn;))

  3. Själv är jag såld på bikram. Jag gillar ju värme, så mig passar det perfekt att få yoga i en bastu. Yogan började jag med för att jag drog på mig så mycket skador hela tiden genom mitt tränande. Behövde få lite balans helt enkelt. Blev medlurad på bikram av en kompis och sedan var jag fast.

  4. Har ju förmånen att kunna yoga med Johanna varje onsdag här i Göteborg sedan ett litet tag tillbaka…kan inte annat än hålla med, hon är fantastisk! Gör underverk med en stel simcykelochspring-kropp! 🙂
    En av mina nya favoriter!

  5. Blir alltid varm i kroppen varje gång jag tänker på Johanna…Haft förmånen att vara på Yogaresa till Turkiet med denna fantstiska kvinna…En mogen själ i en ung kvinnas kropp…Livsnjutning har fått en ny innerbörd…”Johanna Yoga”= gläde,styrka,sorg(över att inte ha tillgång till hennes Yogapass p.g.a geografin) kärlek till sin egna kropp,svett,etc. ……Låter som en kärleksförklaring…och det är precis va det är Johanna har fått mej kär i YOGAn………<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *