Sök
Stäng denna sökruta.

Spring, Soffi, spring!

Jag fick en löpanalys i julklapp av Lisa och Anders. Vi skulle bara vänta tills snön smält innan vi gjorde den. Så i söndags var det dags.

Rubin McRae och Lisa Blomme drillade oss i dryga timmen. Efter uppvärmning fick vi springa fram och tillbaka och sedan analyserade Rubin och Lisa oss. Det roliga var att vi hade tre olika löpstilar, eller helt olika saker som vi kan förbättra. Först ut var jag:
 


Lisa:


Anders:

Anders, Lisa och Rubin går igenom filmerna. Saker som imponerade på mig var att Rubin säger till Anders efter att ha sett honom springa en gång. ”Har du haft ont i ditt vänstra knä någongång?”
Anders och Rubin har inte sprungit ihop innan, och Anders hade inte berättat att han haft stora problem med sitt knä förra året.
För ett proffs säkert enkelt att se, men för mig lite magi.

Efter att ha drillat oss till det perfekta löpsteget så körde de slut på oss med 15*15 intervaller. Spring 15 sekunder, vila 15 sekunder. 10-15 minuter. Bara för att se vad som händer med vår löpning när vi blir trötta …

Tipsen jag tar med mig var. Fram med höften, jobba mer med armarna och sätt ner främre delen av foten (men större del av foten än jag gör idag, det är bara hälen som ska vara lite svävande) just under kroppen. Inga direkta nyheter, men det är SÅ bra att se det på film för hur jag tror jag springer och hur jag EGENTLIGEN springer är två helt skilda saker. Uppenbarligen.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Spring, Soffi, spring!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *