Search
Close this search box.

Säg hej, hej till coach Magnus!

Jag hade en plan på att sätta ihop träningsprogram själv under nästa år själv. Men vet ni när jag sätter ihop min egna träningsplan så dyker väääldigt sällan de passen jag verkligen behöver upp … Så istället gick jag in i fasen “övertyga sig själv om att det är värt varje krona med en coach”.

Då gick tankarna såhär… Så roligt som det varit att träna de senaste två åren så roligt har det inte varit ever, ever. Sedan la jag till “om man ska satsa pengar på något så är det väl sin hälsa”. Och tänk så kul att få göra en nystart, kolla av hur kroppen mår och få ett program som gör att jag blir starkare, snabbare och i 100% balans. Och så var det här med att lägga om löpsteget, så jag blir en snabbare löpare.

Så träffade jag på Magnus igen (vi sågs första gången i Åre i våras) och kom fram till att “honom ska jag ha”. Så vad gör en bra coach enligt mig? Han/hon ska såklart vara kunnig inom sitt område men jag vill också att de har självdistans och humor (jag tror det kommer bli många skratt som på bilden ovan under hösten) Jag ville ha någon som kunde hjälpa mig med tester och styrkeprogram men också löpteknik och konditionsprogram. Men viktigast är faktiskt att man klickar, att man litar på den som sätter ihop programmen och sedan har roligt ihop. Jag är fortfarande en gourmettriathlet och vill ha roligt när jag tränar. En bonus är att Magnus är rätt inne på Crossfit, som jag är övertygad om att jag gått igång på om jag inte snöat in på triathlon just innan.

Idag började vi med lite tester för att se hur min kropp mår. Och jag tycker man läser om folk som gjort massa tester och jag undrar alltid EXAKT vad de gör så för er som är sugna på långläsning så kommer här det jag kommer ihåg från dagens rörelsetester. Under varje övning så traskade Magnus runt och hmmmmmade. Ett knä faller in i under ett utfall, noteras och genererar i en annan övning för att han ska se om det är rumpan som är svag eller om det beror på något annat …

* Gång framåt med knäuppdrag.
* Utfall framåt.
* Vridningar med fast höft. Stående och sedan framåtfälld.
* Benböj med pinne ovanför huvudet.
* Utfall med pinne ovanför huvudet.
* Armhävningsposition och kliv fram med höger fot/ben sträck ut några sekunder.
* Stående mot vägg. Armar upp. Tummar in mot vägg och med stark bål lyft skulderbladen.
* Liggande på rygg, sträckt högerben och lyft vänster så långt upp mot magen du kan.
* Stående på alla fyra. Lyft vänster hand, sedan vänster arm + ben och för ihop fyra gånger (as-svårt)

Han konstaterade att jag är fullt normal, men (surprise) har lite saker att jobba med:
* Jag är förmodligen svag/eller har svårt att koppla på höger gluteus maximus (läs högra Lanttoröven) * Lite stel i ländryggen.
* Måste lära mig ha rot och maglås påkopplat hela tiden.
* Hållning. Framåtroterade axlar och en utstickande haka. In med hakan Sofie!

Har säkert förträngt en hel del andra brister han pratade om, men jag lär väl bli påmind om det.

Sedan avslutade vi med att jag fick köra 6 varv av:
(Ber om ursäkt för dålig filmning, lovar bättra mig!)


* 6 st thrusters

* 10 benböj

* 10 Kettlebellssving.

* 6 Burpees

Lagom till burpeesarna så ville jag säga upp min nya PT. Varje varv. Men sedan skrattade han så glatt så jag tänkte, ett varv till fixar jag. Och det är klart jag fixade det.

Så säg häj, häj till Magnus! Det kommer bli en grym höst. Nu kör vi!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Säg hej, hej till coach Magnus!

 1. Vad innebär rot och maglås ?

  För övrigt, du är grym! Har fått gigantisk latus maskus sedan 2 år tillbaka och nått förmodligen botten av botten. Men, din blogg är ren inspiration till att återtå träningen som en del av ens liv.

  //piotr

  1. Bra fråga! Rot och maglås är uttryck man använder inom yoga. Frågade Magnus igår hur han säger samma sak på annat sätt och då sa han att till killar säger han att man ska spänna till mellan 1:an och 2:an samt suga in magen lite så man har ett stöd där.
   Till tjejer kan man säga att de ska göra en “knip-övning”, suga in bäckenbotten och spänna till i magen.

   När jag håller yoga säger jag att man ska tänka sig att man (om man haft en…) drar in svansen mellan benen och sedan låtsas du att du drar åt ett brottarbälte runt magen. Det blev många ord för en liten sak, bra att du frågade.
   Och TACK för kommentaren som gjorde mig gladast idag.
   Lycka till med latus maskus, vill du bli av med den så ska du se att den förtvinar löjligt snabbt. Den är inte så uthållig 🙂

 2. Åh, vill också ha en coach! Tyvärr har jag köpt lite för många cyklar (slog till på en DH-hoj för ett tag sen…;)) på sistone för att det ska vara ekonomiskt försvarbart, haha…

  1. Håhå, du vet inte vad du ger dig in på. Nu är vi alltså två brunetter och två blondiner.
   +-lunchtid funkar nästan alla dagar för mig. Om det ska vara en eftermiddag/kväll kanske nästa torsdag? Fredag? Kan ni så kan jag… Oj, oj, oj så kul det här kommer bli!

 3. Vad kul med Crossfit. Jag har faktiskt också gått och skaffat mig en Crossfit-inriktad PT och hej vad det går mellan frivändningar och pull-ups. Och de där framåt (inåt?)-roterade axlarna känns igen, himla kontorsliv. Man borde lägga sig tio minuter om dan på golvet med en tjock bok mellan skulderbladen och golvet och bara böööja bort alla låsningar.

 4. Min läkare sa igår – “hallåååå, du är så pass gammal att det är naturligt att ha ont överallt.” Jamen va fint, då är det bara att köra hårt då. Vi ses på fredag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *