Sök
Stäng denna sökruta.

Möt MaratonMarco

Jag måste få presentera en av mina bästa vänner, Marco. Marco bygger Sverige. Han spränger tunnlar. Just nu spränger han under centralen. Hans flickvän Sofia gav honom en startplats på Midnattsloppet iår och han drog igång och började springa.

Förra lördagen i Gryttjom åt vi gott och drack en del vin. Marco började prata om hur sjukt snabbt han springer. Och sa att han lätt kan springa maran på 3.10. Men gör det då sa kompisarna. Marco gav ett löfte. Se nedan:

Han ska springa Stockholm maraton 2013 under 3.10. När han nyktrat till så räknade han lite på det och omvärderade till 3.15.

Idag drog han igång sin satsning. Första gången han sprang en mil. Kuperad slinga och han drar iväg sin första mil på 53 minuter.
Saker som talar för att han kommer att klara det här är att när han bestämt sig för saker så blir det så. En gång skulle han gå ner 12 kilo i vikt på två veckor för att få köpa en mindre fallskärm (som nybörjare finns det regler för hur liten fallskärm du får ha i förhållande till din vikt). Han började med en fastekur, men det gick för långsamt så till slut drack han bara vatten. Kilona försvann och han fick flyga sin skärm. En annan gång så gick han från att röka ett paket cigg om dagen till att sluta. Från en dag till en annan.
Saker som talar mot honom är detaljer som att han aldrig sprungit innan. Men kom ihåg namnet för nu smäller det.
 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Möt MaratonMarco

  1. Hej! Läser din sida mer o mer. Tog äntligen fram cykeln o körde 4 mil igår:) men din banner ligger över den spännande introtexen till Marcos resa mot maraton… jag blir ju för nyfiken//Helena

  2. Kul att du tittar in! Och förlåt, blir själv galen på den där bannern – läser du på en Iphone eller vanlig dator när den lägger sig över?
    Introt är följande (trumvirvell) “Jag måste få presentera en av mina bästa vänner, Marco. Marco bygger Sverige. Han spränger tunnlar. Just nu spränger han under centralen. Hans flickvän Sofia gav honom en startplats på Midnattsloppet i år och han drog igång och började springa.
    Förra lördagen i Gryttjom åt vi gott och drack en del vin. Marco började prata om hur sjukt snabbt han springer. Och sa att han lätt kan springa maran på 3.10. Men gör det då sa kompisarna. Marco gav ett löfte.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *