Sök
Stäng denna sökruta.

Sittlöpning


I mitt huvud så springer jag lätt, lätt, lätt med väldigt atletisk hållning. När jag ser mig själv på bilder så inser jag att det inte är så. Och när jag snarare får träningsvärk i baksida lår än rumpan och framsidan så borde jag väl inse att det inte är så… Så att jag springer lite sittande är ingen nyhet för mig.

Magnus Hagström konstaterade också faktum och tog ut mig på ett teknikpass i söndags. Tipsen jag fick i korthet var “Tänk sträck upp, axlar bak, aktivera bäckenbottensmusklerna, tippa framåt så steget kommer under kroppen istället för framför, fram med höften och jobba framåt med knäna.”

Nu tänker jag aldrig springa sittande mer. Det verkar väldigt onödigt. Och tungt. Tänk vad lätt det kommer gå imorgon.

Lätt, lätt, med väldigt atletisk hållning. Sådärja!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *