Åre 09.30 Polarlöpning med Magnus Hagström
Polarlöpning. Igår konstaterade vi att hela redaktionen hade tänkt på polarlöpning som att vi ska ut på fjället och springa. Men polarlöpning var löpning med polar som i pulsklocka. Magnus Hagström tog med oss på en löptur genom våra olika pulszoner. 1-5.
Zon 1. Vi fick börja med att gå några minuter för att väcka kroppen, han menar på att det ska man börja varje löptur med, bara så hjärta och lungor kommer igång och förstår att nu ska vi röra på oss.
Zon 2. Lätt löpning, här ska vi kunna föra ett samtal lika obehindrat som om vi satt på ett cafe.
Zon 3. Fortfarande rätt lätt för hjärtat. Man ska kunna prata obehindrat, även om det inte är lika lätt som i zon 2, här ska man ligga under sina långturer. Viktigt att komma ihåg är att man faktiskt ska komma ihåg att ligga just här under de passen – så att man faktiskt kan ta i när man väl kör hårdare intervaller någon annan dag. Vanligt är att man fastnar och bara springer i den här zonen.
Zon 4. Nu ska det börja kännas. Om man säger en mening så ska man behöva ta några extra djupa andetag efteråt för att hitta tillbaka till andningen. Den här zonen ska vi ligga i under våra intervaller/fartpass.
Zon 5. Mot mjölksyran! Här behöver man inte vara överhuvudtaget om man inte har tävlingsambitioner.
Tvingade Magnus att berätta varför han tycker man ska hålla på med pulsträning.
Och vilket det vanligaste misstaget är när man löptränar.
Kul att få springa med Magnus, han var grymt skön som ledare. Kändes som det lurade ett skratt där bakom hela tiden, även när han pushade upp oss för en backe för att vi skulle få känna på zon 5 och få lite smak av mjölksyra. Och utsikten, det är så sjukt fint. Till och med mjölksyra smakar bättre när man har Åresjön på ena sidan och Åreskutan på andra. Riktigt skön morgontur! Hoppas på att hinna till hans föreläsning “Låt hjärtat styra” i eftermiddag. Nu lunch och några timmar i konferensrummet.
0 reaktioner på ”Polarlöpning”
Gud vad roligt! Jag var med & sprang på Åreskutan förra året. Längtar tillbaka..