Sök
Stäng denna sökruta.

Rövkontakt och rörelseträning

Måndagsträning med Andreas och Marie. Idag fick jag önska, och önskade röv och rörelse. Började med rörelse, som den ovan där vi gick fram i ett utfall, stannade och sträckte ut i fem sekunder, upp och byte. Så skönt!

Lite mer utfall med fokus på rörelse. Fem stycken med armarna ovanför, fem med sidorotation, fem med bakåtböjning och fem åt alla andra håll vi kunde komma på …

 

Avslutade utfalls serien med de här “super-modell-utfallen”. Stort kliv framåt och sätt ner foten snett framför kroppen. Se proffsfilm nedan:

Sedan ett gäng övningar med gummiband för att jag skulle hitta kontakten med min Lanttoröv. (Marie på bilden har fin kontakt)

På allvar, jag hatar gummiband. Det bränner. Överallt. Men tyvärr inte så mycket i min röv just på den här…

Den här ser lömskt enkel ut men jösses vad den tog. Jobba upp med höften, fötterna långt ut åt sidan och så jobbar vi utåt med knäna.

YES, jag hittade den. Lanttoröven alltså.

Marie hittade den också.

Masken. Händerna kvar i golvet hela tiden. Jobbar upp med småsmåsmå steg tills det sträcker på baksidan av låren, stå fem sekunder, klättra ut igen (som Marie på bilden) och tillbaka … Bästa stretchen enligt Andreas PT.

Skönaste stretchen på många månader. 90 grader i bägge knäna. Först framåt och sedan flyttade vi armarna åt sidan och stannade någon minut till. Vääääldigt skönt.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Rövkontakt och rörelseträning

    1. För ett gäng månader så målade de om den där väggen, och vi pratade om att det var på tiden, den var så ful. Vi drömde om lite olika motiv och fina färger… Sedan sätter de upp en (asful) reklamvägg för TRX, med en militär som tränar framför en stridsvagn. Nu skämtar vi om att vi tränar med Bin Ladins mördare varje måndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *