Sök
Stäng denna sökruta.

65 km/h

Tog en cykeltur idag. 90 minuter närmare bestämt. Runt en sjö. När man nästan är runt den så kommer en lång sugande backe. Har haft i mitt bakhuvud att jag ska använda den till intervaller på cykel. I Nice ska jag inte bara cykla 18 mil, jag ska tydligen ta mig 2000 höjdmeter också.

Idag testade jag backen. Den tar några minuter upp, och precis när man tror att den är slut så… fortsätter den lite till … och lite till. Tog mig upp och susade sedan ner. Håller på att vänja mig på att ligga ner i tempobågen hela tiden. När hastighetsmätaren passerade 65 km/h tänkte jag naturligtvis DET MÅSTE JAG SLÅ… Och trampade upp en gång till, och en gång till. Det gick lite snabbare för varje gång. Och jag kunde inte låta bli att ge ifrån mig stora glädjetjutet. Älskar min vita springare – han verkar gilla fart lika mycket som jag. Nu ska jag bara bli stark i benen så jag tar mig upp snabbt också.

Nästa gång ska jag över 70 km/h. Så det så.

Inser att backen såg väldigt mesig ut på den övre bilden, så jag tog en till… ni ser början på den längst bort i bilden. Där är den, backen som kommer göra mig stark, starkare, urstark till Nice.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”65 km/h

  1. Haha, varför tror jag inte riktigt på dig? Hade du varit där, med en lång skön böljande backe som du ser flera kilometer framåt på så hade det varit glädjeskrik som kom från dig också. Lycka till med släktkampen i helgen!

  1. Mycket relevant fråga! Garnsviken runt. Körde in vid Stava gård, runt sjön (rundade vid Brottby) och så kommer backen på vägen tillbaka mot Åkersberga. Ses vi under nästa runda?

 1. Med lite medvind maxade jag 79.4 km/h nerför den backen. Allt uppbackat av både gps och cykeldator. Hakungebacken tror jag är den korrekta benämningen. Skulle nog inte våga stå på så i tempobågen 🙂

  1. Jahapp, som vanligt ligger cykelgurun några mil framför. Här är man lite glad över 73,8 km/h. Nu måste jag ta på zipparna och spräcka 80 km/h. Väntar in medvinden. Återkommer.

 2. Hej Sofie.
  Jag har jagat lite med Christian som äger Hakunge,
  Malmbacken är det korrekta namnet.
  69,3 är det mesta jag kommit upp i där, behöver mer växlar.
  Kim (från simskolan)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *