Sök
Stäng denna sökruta.

Varför guppar tantens rumpa så?

Jag på väg in i mål i Kalmar. Några hundra meter kvar sedan är jag en Järnman/Järnkvinna.
Foto: Hans Berggren

Idag bestämde jag mig för att nu är jag frisk. Punkt.

Så här stod det i min kalender: “Löpning 4 x 10 min (3+)  2 min vila – kör en sträcka 5 minuter o vänd. Kolla bara klockan vid vändpunkt och i mål och sträva efter att pricka så lika du kan på alla.”

Och så blev det. Värmde upp och sedan sprang jag fem minuter, vände och tillbaka. Två minuters vila och sedan samma sak. Andra vändan gick på sekunden lika snabbt. Tredje var jag 20 sekunder snabbare. Och sista 40 sekunder snabbare. Kroppen var tung från början men kom igång på slutet. Skönt.

Vad syftar rubriken på då? När jag gjorde Järnmannen i Kalmar så var det en helt fantastisk publik. Hejjaropen gjorde att man tog sig framåt med ett leende. Och folk satt kvar fram till sista man och kvinna gick i mål.

När jag sprang (ok, lunkade… ) förbi en liten tjej och hennes mamma så hör jag tjejen säga “mamma, varför guppar tantens rumpa så?”. Det var så gulligt. Där kommer jag springade och peppar mig själv. I mitt huvud går hejjaramsor om hur bra och cool jag är som är på väg in i mål på min första Ironman. Och så frågar ungen varför min rumpa guppar så?!?! Kan säga att sedan guppade min mage av skratt ett bra tag. Av någon anledning kom jag att tänka på det citatet när jag började springa idag.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Varför guppar tantens rumpa så?

  1. Skönt att vara världens bästa tant redan nu 🙂
    Om jag varit 18 så hade jag kanske tyckt att kommentaren var mer jobbig än rolig. Men sedan man fick egna barn så har man insett att enligt dem är man tant si så där efter 16.

    Och ja, min rumpa guppade nog en hel del – speciellt om man som hon jämförde den med alla smala triathleter utan underhudsfett som sprungit förbi henne under dagen …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *