Sök
Stäng denna sökruta.

Den bästa dagen…

… är födelsedagen. Åtminstone om man frågar min far. Han har alltid sagt att vi ska njuta av vår dag. Gärna se till att fira hela dagen. Handlar man så ska man se till att få något med på köpet. Fikar du så be om en extra kaka – du fyller ju år.

Och jag gillar tänket så idag firar jag. Tänk så mycket roligt jag fått vara med om. Men också ett avstamp för allt roligt jag tänker se till händer närmaste minuten, timmen, månaden för att inte tala om åren.

Har aldrig brytt mig nämnvärt om ålder, jag har alltid umgåtts med de som är både mycket och lite, äldre och yngre. Det är personerna som betyder något.

De senaste åren har jag fått flera frågor om det är en sen 30-årskris eller tidig 40-årskris som gör att jag börjat med triathlon. Har svarat att i så fall är det en för j*vla härlig kris! Låt mig njuta.

Jag är smartare, snyggare och snabbare än när jag var 20. Tur att jag inte visste det då, utan att jag trodde mitt bästa år var det året. Här och nu är alltid det bästa året. Nu ska jag njuta vidare av årets bästa dag… Och tänka sig imorgon kommer en minst lika bra.

Hittills har jag hunnit med kramar, träning och en massa tårta. Här är några snap-shots från dagen.

Här är träningskompis Marie som får ro. Vår PT Andreas har kört igång en kampanj. Är vi sena så får vi ro. Ro EN timme.

Har jag nämnt att både jag och Marie är tidsoptimister? Här kan man läsa om hennes upplevelse av passet!

Jag var uppvärmd och tid så jag fick leka en halvtimme ensam med Andreas. Han har pluggat fötter i flera veckor så nu testar han allt på oss. Lärde mig att det går 12 muskler till foten. Fick börja med att värma upp dem med 1000 olika stretcher och benböj med ett ben. Vanliga. Med bakåtböjning. Sidoböjning. Tvist.

Sedan samma sak i utfall. Tre set där jag stod kvar med samma ben framåt. Fem utfall med pinnen rakt ovanför. Fem med bakåtböjning. Fem med sidoböjning höger. Fem med sidoböj vänster. Fem med vridning åt höger. Fem med vridning åt vänster. Jag blir trött bara av att skriva om dem.

Sedan fick Andreas reda på att jag fyller år, och då fick jag Marie som present. Drog igenom ett gäng övningar bland annat den ovan. Fem breda, djupa knäböj med gummisnodd mellan benen. På den femte hoppade man upp och med hjälp av Andreas drog man sig upp till en chin och sedan saaaaaakta ner. Tio gånger. Sedan lite vila och om igen.

Avslutade med två tennisbollar under skulderbladen som jag fick rulla lite upp och ner med. Skönt. De kom snabbt upp på min önskelista.

Efter träning måste man fylla på med energi. Bästa tårtan. Mintchokladkladdkaka!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Den bästa dagen…

  1. Mmmmm, gott!!
    Jag tycker att kaka påminner om en vis bröllopstårta vi dekorerade för 6 år sen.
    Hoppas du hade en “ku……..l” födelsedag 😉
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *