Sök
Stäng denna sökruta.

Smått blå Sofie

Äntligen lördag så man får simma. Fyllde bilen och drog till Vårby gård för simträning med coach Rosén. Idag var temat fart. Bilden ovan är från lagtävlingen vi fick avsluta med. Lag nord mot lag syd.

Bästa banan, min bana. Här laddade för dragkamp.

Coachen coachar i teknikbanan. Gissa vad jag fick höra idag? Jag ska vara bredare. Hur svårt ska det vara att göra rätt? Jättesvårt tydligen.

Ett skönt SPIFgäng. Johanna, Lisa, jag, Sara och Anders. Om 12 dagar simmar och cyklar vi på Mallorca (för visst ska du med Johanna …)

Ok, nu har ni sett bildbevis på att jag var där. Men vad gjorde vi?

Vi värmde upp och delades sedan in i fyra banor. Jobbade 20 minuter i varje bana och bytte sedan.

Bana 1: Dyk i från pall. 25 meter så snabbt man kan. Gå tillbaka.

Bana 2: Dragkamp. Två personer. Ett gummiband – som man fäster runt varsin höft.

Bana 3: 25 meter under vattnet. 30 sekunders vila. 25 meter med bara ett andetag. Avslappnande ryggsim tillbaka. Om och om igen i 20 minuter. Jag var rätt blå efter den här banan.

Bana 4: Teknik. Mikael stod vid kanten och gav oss tips. Först två 25 metrare för att värma upp lite och få några saker att tänka på. I mitt fall bland annat att vara bredare, det vill säga inte sätta ner mina händer framför huvudet utan behålla dem framför axeln. Sedan 8*50 meter. Start varje minut. Vilket i mitt fall betyder att jag fick vila 10-15 sekunder mellan varje 50 meter.

Avslutade med en lagkapp. 50 meter max och så fick lagkompisen ta över. Vi behöver inte prata om vilket lag som vann. Men de bor tydligen söder om slottet.

Phu. Får man sova nu?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Smått blå Sofie

 1. Det var härligt! Jag sov gott i en timme när jag kom hem:)

  Får jag låna en av de fina bilderna till min blogg? Skriver naturligtvis var den kommer ifrån!

  1. Ja, visst var det ett bra pass! Du simmade otroligt bra. Vi kommer rocka inte bara på Mallis, utan även i sommar.
   Sara, har jag tagit en bild så kan du alltid betrakta den som din. Så låna på!
   (Skulle det vara en sådan där riktig fotograf som fotat så måste jag kolla 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *