Goddag, goddag, vad jobbar du som?

Jag jobbar som “stå på stege och hälla solsmörja i modellers hår-are”. I alla fall idag. Eftersom jag haft känningar av att ha ont i halsen idag så har jag inte tränat någonting, men jag har skrikit åt väldigt många träningsklädda människor så jag får väl skriva om det istället.

Jag är AD (formgivare) på Fitness Magazine. De flesta av månadens timmar sitter jag framför en dator och sätter ihop bild och text. Skickar till tryckeriet och stämmer av med dem så allt blir rätt. Men jag är också den som bokar fotografer och illustratörer. Några dagar varje månad så fotar vi träningsprogram, porträtt och allt man kan tänka sig. De dagarna tycker jag mest. Bra eller anus, liksom.

Tycker om färger, kläder, smink, ljus, uttryck med mera. Och så hojtar jag saker som “rulla bak axlarna”, “ännu större leende”, “tänk att det är AAAASSSJOBBIGT”, skriiiiik och allt annat jag kan komma på ….

Idag var en sådan dag. På bilden ovan ser man Johanna som precis ska få lite hudlotion i huvudet. Varför? Kika i Fitness nummer 06.

Jepp, jag lever mitt i sommaren nu. Har precis börjat göra sidor som ska vara i kiosk i juni. Märkligast är i september/oktober när vi börjar leva med julklappar innan den sista semestersolbrännan lagt sig.

Min superkollega Anna-Lena och Johanna.

Liiiite leriga skor.

Du ska liksom titta fram så här bakom bladen … Jag instruerar vår praktikant Maria. Det är hennes andra dag och hon har hittills hunnit med både kladdkakefrossa och att vara ögonmodell.

Eller så här …

Nu syns jag väl inte …

Ibland som när jag ser bilderna som ovan så reflekterar jag över att mitt jobb ibland ter sig lite märkligt. Men väldigt roligt.

För vet ni, jag älskar mitt arbete! Att få jobba med att formge en tidning som skriver om saker som jag är genuint intresserad av är som en dröm. Och att varenda dag få skratta så man får lite ont i magen med sina kollegor, det tror jag gör att jag kommer leva lite längre.

Fast när jag funderar så inser jag att jag gillade att jobba på Vagabond också. Skrattade där med. Och PC för alla. Och Internetguiden. Jag gillar nog att skratta när jag jobbar helt enkelt.

Det var min tisdag. Imorgon landar jag på min kontorsstol igen. I alla fall några timmar. Vad har ni gjort idag?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

HEJ DÅ

Var på begravning idag. Känner mig tömd på energi. Vi tyckte inte lika om allt men jag tyckte mycket om Ulrika och hon är mamma

Läs mer »

Time Management

Blev precis intervjuad om hur jag hittar tid för det jag vill. Efteråt tog jag en kaffe och råkade på den här föreläsningen –

Läs mer »

Bra cirkel

Mycket jobb gör att Lanttolife vilar lite. Jobbar för att kunna åka iväg med familjen nästa vecka. Måste bara dela med mig

Läs mer »

0 reaktioner på ”Goddag, goddag, vad jobbar du som?

  1. Haha, jaaa, jag tycker också att det låter kul! Jag modellade lite när jag var liten. Minst nöjd var jag nog när hela min högstadieklass fick syn på en cykelhjälmsreklam jag gjort, men för det mesta var det skoj 😛 .

  2. Mitt i prick! Jag som nu har fått äran att vara mål för dina “skrikningar” måste få säga att du gör det bra 🙂 Min höger biceps pratar med mig lite idag efter “den mega tunga hantel” igår, inte illa! Att kalla det träningsvärk är att ta i, men lite lite lite känns det i all falll 😉
    Ha en skön onsdag!

    1. Tack. Bilderna på dig blev kanonbra, har bara sett skisser men det fanns massor av bra att plocka ifrån så än en gång tack för att du kom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *