Sök
Stäng denna sökruta.

My name is Stötvåg. Mr stötvåg

Säg hej till Anders, som idag även gick under namnet Mr Stötvåg.

Jag bokade en tid med naparapat Anders i höstas, bara för att få en liten check-up på hur det stod till med min kropp. Han gjorde en hög med tester men det som var absolut roligast var att det blev en timmes föreläsning om min kropp. Dess styrkor, svagheter och obalanser.

Gick ut genom dörren i september, lite klokare och med några övningar som skulle balasera upp min svaga gluteus maximus (läs hängröv), en av mina adduktorer (läs insida lår) och min bål (läs icke excisterande magmuskler) samt lossa lite på stelheten i mina axlar.

Kommentarer jag samlat på mig från dels Anders men också diverse massörer under hösten om min bröstrygg/skuldror:
“Det känns som du har cement runt dina skuldror”

“Va, har du aldrig ont i huvudet? Du borde alltid ha ont i huvudet, sådant här brukar stråla upp i nacken, huvudet. På allvar, har du aldrig huvudvärk? Det är ett under, det måste vara för att du är så pass stark.”

“Du har bokat en timmes helkroppsmassage, men jag behöver lägga all tid på dina axlar, är det ok?”

“Det känns som att övre delen av din rygg är stelopererad”

Idag så konstaterade Anders i alla fall att allt blivit bättre, utom just bröstryggen. Så efter att ha mjukat upp och knäckt lite så tog han fram stora maskinen och körde lite stötvågsbehandling. Jag skulle säga att det var lite skönont så där. Jag är rörligare nu än jag var när jag vaknade, ska bli kul att se om det hjälper.

Jag ska testa en ny övning också. Rulle under bröstryggen (där ditt bh-band sitter om du har en på dig). Fötter i golvet. Lyft och spänn bålen och jobba upp och ner med armarna och en liten vikt.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *