Sök
Stäng denna sökruta.

10 frågor till mig som löpare

Jag har fått en uppgift av Angelica. Här är mina svar, så skickar jag vidare frågorna till två av mina löparinspirationer, Sara och Helena. En dag ska jag springa lika långt och glatt som er!

1. Vilken är din bästa löplåt alla kategorier?

Det varierar men just den här månaden är jag lite besatt av The Beat med Asha Ali. Just nu bär den mig lite längre, lite lättare.


2. Vilket är ditt bästa löparminne så här långt?

Tjurruset för att det är så skön stämning, och att det är lite julafton hela tiden. Man har ingen aning om vad som händer bakom nästa kurva.

Men också Järnmannen för att jag skrattade mig genom mitt första maraton – och det efter att ha simmat och cyklat en bit. Jag som inte är någon löpare …

3. Vad brukar du äta efter passet?

Allt jag kommer över. Är det middagsdags så äter jag middag. Fast jag har för första gången i mitt liv snöat in på ett mellanmål. Keso med frusna hallon och mango samt lite nötter på.

4. Vad vill du säga till dem som påstår att de inte springer för att bli snygga nakna?

Att det inte spelar någon roll hur mycket du springer – allt sitter i huvudet. Om det är orsaken till att du springer, gå till en psykolog/coach/kompis och inse att du redan är vacker naken.

Men appropå naken så vore det lite roligt att springa naken. Jag har ju simmat naken och hoppat fallskärm naken. Naken triathlon borde väl vara en hit. Eller inte.

5. Vilken är den vackraste plats du sprungit på?

Gällivare, för att det är hemma. Luften är god och fjällen är vackra.

6. Vilka är dina löparmål för 2011?

Ett. Att ta mig runt Nice Ironman inklusive dess maraton. Två. Att fixa den löpningen under fyra timmar. Tre. Att klara av ö-till-ö löpningen. Fyra. Att springa Tjurruset under 60 minuter. Fem. Att fixa milen under 40 minuter (förmodligen smått omöjligt för mig, men jag måste börja tänka på det som möjligt – så det blir möjligt…)

7. Vilken är din största löpardröm?

Igår landade tanken på milen under 40 minuter i min mage, så då får det väl bli den i år.

8. Piffar du till dig innan du ger dig ut och springer? Och i så fall hur och varför?

Jag tar på mig kläder. Och en gummisnodd i håret. Hatar att få hår i ansiktet.

9. Din favoriträtt?

Palt. Björns palt.

10. Din favoritsemester?

Träningsresor. Där man får träna med bra instruktörer och sköna människor. Därimellan äta gott och göra roliga saker. Men jag älskar skidresor, fallskärmsläger, badsemestar, fjällsemestrar, matsemestrar, semestrar på Orust och och och. Ett år hyrde 18 vuxna kompisar och 8 barnkompisar ett hus i Toscana. Badade och åt oss igenom en vecka. Lovely!

Jag älskar helt enkelt semester, men jag vill göra någonting på den, så klart helst med min familj och gärna en kompis eller 100.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

10 reaktioner på ”10 frågor till mig som löpare

  1. För varje timme som går så kommer vi närmare crawl och löpboosten 🙂 Ska vi till och med hitta ett datum för den så man kan börja längta på riktigt?

  1. Det är på tok för längesedan. Men jag anser att det alltid är för längesedan jag åt Björns palt. Björn ser du till att bjuda in Sjödin på nästa paltfest?

  1. Skrattar … Jag har inte gjort det ännu. Men jag går på magkänsla och “fixa milen under 50 minuter” går inte min mage igång på. Inte SUB 45 heller. Så det får bli SUB 40. Kanske helt omöjligt, men jag gillar omöjligt. Det är så skönt att klara det omöjliga.

   Förra året var att “genomföra en Ironman” omöjligt. Idag är det bara en möjlighet.
   Ska bli så kul att följa dig i år. Håller tummen för att du är frisk till helgen. Jag tror det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *