Sök
Stäng denna sökruta.

Du ska dö!

En klok vän till mig skrev ett inlägg om att vi alla ska döden dö. Och jag kan inte annat än att hålla med. Vi ska alla döden dö och jag tror alla mår bra av att faktiskt inse det.

En orsak till att jag har svårt att sluta hoppa fallskärm är alla sköna människor. Och en spaning jag gjort är att fallskärmshoppare är livsnjutare. Alla som hoppar fallskärm har tvingats tänka på döden. Ingen tror att de ska dö nästa hopp, tvärtom. Vi gör alla allt vi kan för hoppa och leva säkert.

Men under en nybörjarkurs pratar man om döden, om att det faktiskt är så att man kan skada sig allvarligt eller till och med dö om man inte gör rätt och till och med ibland när man gör allting rätt.

Och när man tagit in den tanken i sitt huvud så är det som att man försöker utnyttja sin tid. Man luktar på blommorna, man skrattar lite mer och lite högre för vem vet när det tar slut? Jag tror och tycker inte att alla ska hoppa fallskärm, men jag tycker det är synd att det ofta ska behövas en nära väns död eller ett besked om en dödlig sjukdom för att människor ska börja leva och berätta för de som de älskar att de faktiskt älskar dem. Är det inte bättre att börja nu, idag, på en gång med att göra saker som du mår bra av. Inte sen, det kanske inte finns något sen.

Vad skulle du göra om du visste att du kommer dö imorgon, om en vecka, en månad eller ett år?

Och då tänka i banorna, vad vill du göra idag, imorgon, om en vecka, om en månad och om ett år. Och sedan ta små eller stora steg mot det livet. Ingen annan kommer göra det åt dig.

Jag har vänner som dött. Men fler är de som dött av ålder, bilolyckor och cancer än de som dött när de gjort något de älskar. Vi vet faktiskt inte om vi kommer att dö idag, imorgon eller om 100 år.

Jag är verkligen inte rädd för döden, det ska snarare bli intressant att få reda på vad som händer sen. Men sedan man fick barn så har jag börjat fundera på vad jag skulle vilja att de visste – om jag inte finns kvar när de växer upp.

Vad har jag liksom samlat ihop under mina levnadsår. Vad är viktigt? Vad är inte viktigt? För ett år sedan eller så började jag skriva en liten bok med små noteringar, inget allvarligt, utan små tankar som kom och gick igenom mitt huvud och jag ville få ner på ett papper. Har undvikit att skriva långt och allvarligt, då blir det inte av, utan små tankar som jag lever mitt liv efter.

Jag försöker leva så jag är nöjd om jag dör imorgon. Jag har ingen plan på att göra det. Tvärtom – min plan är att göra saker jag älskar med de jag älskar även när jag fyller 100.

Men OM så tänker jag dö lycklig. Och på allvar – dör jag idag så dör jag lycklig!

Mer om vad som står i min livshandbok en annan dag. Vad ska ni göra idag?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Du ska dö!

 1. Kloka tankar, jag instämmer.

  En kompis sa till mig att “livet blir som du vill”. Menar med det att hur det liv ser ut nu eller framåt är det bara du själv som kan bestämma.

  Tänker ibland på folk som klagar mycket och inte är nöjda med saker och ting. Sluta klaga och byt jobb, flytta, sluta träffa den där jobbiga personen, ta tjänstledigt och åk på din drömsemester o s v.

  Eget ansvar. Har tänkt mycket på det senaste året. Har du det inte bra är det egentligen bara du själv som kan göra någonting åt det, eller i alla fall ta första steget. Att skylla på andra eller vänta på att någon annan skall förbättra din situation fungerar inte.

  Lite tankar från Hemsedal,

  vi snakkes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *