Sök
Stäng denna sökruta.

Jag älskar yoga i värme men inte bikramyoga

Trädet gånger två. Jag på Gotland för ett, två, kan det vara tre år sedan?

Jag började dagen med bikramyoga. Bikramyoga är yoga i 40 gradig värme. Jag älskar värmen. Jag älskar yoga. Men jag gillar egentligen inte bikramyoga. Jag saknar flödet från en poweryogaklass, att man andas och liksom flyter från en ställning till en annan. Att man lyssnar inåt och på kroppen. Jag saknar höftöppnarna, jag saknar det meditativa som uppkommer när man hittar rätt i kombinationen andning – rörelse.

I bikramyoga står man och ser sig själv i en spegel hela tiden, alla instruktörer jag tränat för är hårda, och man ska göra på ett visst sätt! Det bli väldigt många sura blickar när man gör på ett annat sätt. Det finns inga varianter på ställningarna, och de skiter i om man har knäproblem och ont i ryggen. När man nämner att man har lite problem med ländryggen har samtliga instruktörer (tre helt olika) sagt “det blir bättre med bikramyoga, keep on trying”. Intet ord om att det är bra att tänka på magstöd när man går ner i bakåtböjningar och alla de raka sit-upsen eller något annat bra tips. När jag tänker på det så känns ledarna lite som robotar som läser upp ett förinspelat band. (Lock your knees, lock your knees …)

Jag brukar själv rekommendera de som testar yoga att gå åtminstone tre gånger innan de säger att det inte är något för dem. Nu har jag gått på cirka tio bikramyogaklasser och jag kan säga att det är INTE min favorityogaform! Drömmer om att testa HotMOJO yoga, det ska vara varmt och flödesyoga, låter som min dröm nu under vintern.

Att det står en lite halvfet gubbe som nu är multimiljonär bakom konceptet till bikramyoga känns inte heller helt rätt i magen …

Vad har ni för favorityoga? Någon som testat bikram, vad tycker ni?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Jag älskar yoga i värme men inte bikramyoga

  1. Hm, jag har ju länge varit sugen på att testa bikram, men inte fått ändan ur… När du beskriver det sådär känns det plötsligt inte lika angeläget längre, men jag ska kanske fortfarande testa själv innan jag dömer ut det 🙂

  2. Testa! Du kanske är en av de som älskar bikramyoga … för uppenbarligen så är det många som gör det.
    Jag ska fortsätta gå några gånger, och tänker testa yin-yoga i värmen nästa vecka!

  3. Jag gick på ashtangayoga tidigare och det är inte min grej. Så i höstas testade jag bikram 8 gånger på 10 dagar och vart helt såld! Jag märkte stor skillnad på den korta tiden, både styrka och smidighet, och det jag gillar med bikram är just att den är så “statisk, robot-aktig och att instruktören är hård. Vi gillar olika, helt enkelt 🙂 Och så värmen förstås, aaah. Härligt att svetten rinner efter 1 minut! Så nu blir det årskort tror jag minsann!

    1. Härligt med en Bikram frälst! Jag och Boel försöker gå fredagar 07.00, kan inte du hänga på! Om du inte har något kort just nu så har de en drive, man får ta med sig en gratis på morgonklassen i januari (vet du kanske redan)
      Kom kom vore så mysigt att ses!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *