Sök
Stäng denna sökruta.

Den magiska simövningen

I väntan på filmerna från Camp Snowman så kikade jag igenom några gamla simfilmer. Här gör jag ett försök med övningen Demont när jag var på camp Mallis förra året. Första gången jag gjorde den kändes det på allvar som jag skulle drunkna, det är väl lite bättre på filmen, men perfekt blir den nog aldrig. Den ska enligt coach M göra mirakel med hur man drar handen/armen genom vattnet.

Övningsbeskrivning DeMont:
Ena armen jobbar med fulla armtag. Den andra ligger passiv bakåt. Andningen sker mot den passiva armens sida – och armtaget påbörjas inte förrän andningen avslutats och huvudet ligger neråt igen.

Enligt Mikael Rosén så är det en mycket bra övning för att finna vattenläget. Att utföra den på ett sätt att det verkligen går framåt kan vara svårt för nybörjare men även för vana tävlingssimmare … (Jag finner tröst i den senare delen av stycket)

Den här är också från Mallorca 2010. Har för mig att jag skulle hålla en lite högre hastighet än jag har som tävlingsfart på långa tävlingar.

För ett år sedan hade jag EN fart när jag crawlade (ok, ni kan läsa jag kunde ta mig fram en längd det vill säga 25 meter i något som liknade frisim men sedan var jag tvungen att flämta några minuter vid kanten …) Nu börjar jag närma mig att ha flera olika hastigheter. Men det där med negativ split* är jag inte ens i närheten av.

* När man simmar till exempel 200 meter och de sista 100 metrarna går snabbare än de första 100)

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Den magiska simövningen

 1. Det är tröstande att läsa “jag kunde ta mig fram en längd det vill säga 25 meter i något som liknade frisim men sedan var jag tvungen att flämta några minuter vid kanten”, eftersom det är precis så det funkar när jag simmar. Det får mig att tro att det finns hopp om förbättring, även för mig 😉

  1. Klart det kommer ge sig! För mig var det när jag började en kurs, några tips från en som kan på kanten och jag kunde helt plötsligt simma “hur långt som helst” (kraftig överdrift) även om det gick långsamt …
   Är förresten väldigt avundsjuk på att du varit på Vasaloppsläger, lät hur kul som helst!

  1. Välkommen, kul att du hittade hit!
   Men vet du… jag hittade dig först – din blogg ligger bland länkarna jag kikar igenom då och då 🙂
   Du har säkert flera du kan fråga, men finns det något du undrar över som jag kan hjälpa dig med så hör av dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *