Sök
Stäng denna sökruta.

Tönt

Jag vet att jag inte borde, men jag känner mig alltid lite töntig i nya prylar. Man borde vara stolt men jag tänker bara på vad man uppe i norrland tyckte om “alla stockholmare” (ett begrepp) som kom upp och skulle åka skidor. Alla hade det senaste prylarna men ingen kunde åka skidor…

Så här poserar jag i min nya våtdräkt (övar på att vara stolt…) Var tvungen att testsimma den i viken (samma vik som triathlonet i Åkersberga går i augusti) idag. Kändes löjligt bra. Att det var svinkallt om ansiktet och händerna är knappast dräktens fel. Var enklare att crawla i dräkten än utan – benen flyter som korkar. Och att vattnet var grumligt var lite meditativt. Bara det inte vore så s*tans kallt så…

Och när vi ändå är inne på prylar så får jag visa upp min, alldeles egna begagnade racer som cykelguru Jonas hjälpte mig bygga förra helgen.


Han började med att göra en lista på hur man bygger en cykel.
1. Montera däck och slang. Obs! Rotationsriktning.
2. Montera kasett.

Det kom såklart en punkt 3, 4, 5, 6, 7 osv. Men efter punkt två blev allt svart. Ok, däck och slang kan jag nog få på. Rotationsriktning borde vara som när man byter däck på bilen men… montera kasett. Vad är en kasett och hur 17 monterar man den? Kan säga att utan hans hjälp hade jag fortfarande stått på deras gård (med det jag kanske trott var) kasetten i hand!

Men med hans hjälp var det kul! Det är roligt att lära sig nya saker och helt plötsligt har jag greppat hur växlar, bromsar mm. faktiskt fungerar.

Jonas har hela tiden pratat om att han hittat en gammal ram, repig och dan och så kommer han med den här.
Jag är kär i min nya cykel.Har bara hunnit cykla några mil på den, men den känns bra. Snabbare än allt annat jag ägt tidigare. Är lite sur på min sambo som inte vill ha den i sängen mellan oss.

Och det är lite trevligt, helt plötsligt så hälsar alla andra “racercyklister” på mig. Och just nu är det VÄLDIGT många ute på vägarna. Kan det ha något med att Vätternrundan närmar sig?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *