Guidad löpning i Amsterdam

130418_amsterdam093

Har hängt i Amsterdam ett dygn. Kikade på TomToms nya klocka. (Kan bli hur bra som helst bara dom får igång produktionen.)

Eftersom jag lovat mig själv att jag ska prioritera mina löppass så googlade jag löprundor innan jag åkte. Hittade “Tourist run Amsterdam”, och blev överlycklig när det gick att ordna en löptur idag. Guiden Vanda mötte upp mig utanför hotellet och så sprang vi runt stan. Hon berättade om allt från historier om krigsmonument till var den första coffee-shopen öppnade. Hon hojtade “NER MED KAMERAN” när jag började fota i Red light district. (Tydligen så får man inte fota där, och ser fel person att man gör det så kan man råka illa ut.) Och hon räddade mig från att bli överkörd av cyklister otaliga gånger.

130418_amsterdam049

Jag vill upptäcka varje stad på det här sättet. Det var en gryyyyyym start på dagen. Och jag passade på att fråga ut henne om allt från vilket cafe hon rekommenderar om man ska jobba några timmar till vilket museum man bara måste besöka. 

130418_amsterdam124

_DSC3623

This entry was posted in Löpning, resor and tagged , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Guidad löpning i Amsterdam

 1. Miranda says:

  Löpguide? Klockrent! Det ska jag också ha nästa gång jag besöker en ny stad!

 2. smart turistgrej!!! var det många i gruppen?

  • Sofie says:

   Igår var det bara jag, lyx! De tar större grupper men ser till att det är en guide på fem personer.

 3. Annika says:

  Kul! Och nu blev man sugen på att klippa lugg!

 4. p says:

  Nu vet jag inte om det här stämmer, men, på väg till jobbet såg jag en tjej springandes emot mig, tyckte jag kände igen henne på långt håll, och sedan när jag passerade så tänkte jag “hon ser väldigt lik ut, kan det vara hon ?”…. Så, om du är kvar här på fredagen, och du var ute och sprang en runda ut i industrikvarteren så cyklade jag nästan på dig.. sorry…

  Och… ska du stanna här en längre stund och vill ha sällskap/tips/guidning/whatever, tveka inte att höra av dig!!!

  Mvh

  //piotr

 5. Gunnar Löfgen says:

  Hej!
  Vilken briljant affärsidé, starta ett tjänsteföretag som ordnar sightseeing for runners, med filialer i alla städer runtom i världen; och med en svensk prägel på service, glädje… finns det några i stockholm som vill dra igång något? 😉
  Om pulsklocka: om man vill köpa det bästa som finns för multisport, är det Garmin eller det här nya TomTom man ska titta på?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *