Sök
Stäng denna sökruta.

39 dagar till toppform!!!

Roads_Fortuventura_0003B

Det är 39 dagar till Ironman Brasilien. Vad hände? Det var nyss 100. 

Vad tänker jag mig under dom här 39 dagarna? Jag tänker fortsätta träna som jag gör fast jag minskar styrkan till en gång i veckan.

Varför tränar jag styrka överhuvudtaget? Jag vet att jag har nytta av att vara stark och styrketränar jag så kommer jag stå hel på startlinjen den 26 maj.

Jag tänker skärpa till kosten ett snäpp. Det finns ingen som kan påstå att jag är för smal, inte för tjock heller, men jag har några kilon jag faktiskt inte behöver, gör jag mig av med dom så kommer jag springa lättare. Önskar det inte var så, men så är det så hej då socker, vi ses på tävlingen.

Jag kommer fokusera på att få in alla mina löppass, där finns mest tid att kapa. Och rörlighet så jag inte skaffar mig några obalanser i kroppen som gör att jag får ont. Jag sätter in brickpass, då man cyklar och springer direkt efter. Allt för att vänja benen – det är magiskt att man faktiskt kan vänja kroppen vid att springa efter att ha cyklat. Första gångerna känns det som man har två stockar till ben.

Och så ska jag ta tag i det där med att äta som jag ska göra på tävling redan nu. Kolla så magen är glad åt att ta emot den energi jag tänkt mig samtidigt som vi tränar hårt.

Wop, wop, 39 dagar, nu kör vi!!!

Bilden har Hans Berggren tagit när jag provcyklade Canyons nya Speedmax. 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”39 dagar till toppform!!!

  1. 39 dagar är många timmar – samtidigt som livet går snabbt när man har kul. Jag tycker det ser ut som du får till grymma pass på Funbeat och när det väl är dags kommer du vara precis så redo som du kan bli just i år! Kör hårt!

  2. Åh, så spännande! Lycka till med uppladdning och förberedelser. Ska bli kul att få höra fortsättningen.
    /Helena V

  3. Det låter som en grym plan. Tror vi har mycket igen av styrkan och socker drog jag också ned på nyss- kaboom vilken effekt det fick när man sen åt det 😛

    åh vad kul det låter med Ironman Brasilien! Go Lantto GOOOO!!

  4. Lycker som ett bra upplägg tycker jag 🙂 Lycka till med sista timmarna träning och oavsett om kilot sitter kvar eller inte kommer det bli super! Sen tror jag man mår bättre utan socker men det är ju en annan sak, själv testar jag en månad för att lära mig vad jag faktiskt saknar och vad jag äter helt i “onödan”. Man mår och tränar inte bättre vad man äter, även om jag föredrar balans i allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *