Sök
Stäng denna sökruta.

Att göra listor och andra metoder för att få mycket gjort!

Jag är inte så mycket för uttrycket “det är mycket nu” … Brukar använda det ironiskt för min värld så är det aldrig mycket NU. Det kan vara mycket som hänt, det kan vara mycket som händer runt mig, det kan vara mycket i framtiden men exakt i denna sekund är det bara NU som gäller. Sedan jag lärde mig det så ska det vara bra jävla mycket runt mig för att jag ska låta stress, splittring och krig ta sig in i mitt huvud.

För mig är nu nyckeln till ett lugnt liv. Älskar att stå mitt i stormen och beta av uppgift efter uppgift. Älskar det där lugnet och kristallklara fokuset av uppgiften som infinner sig när jag är i nuet. När jag hoppade fallskärm var NU väldigt enkelt. Under en Ironmantävling är NU väldigt enkelt – det handlar bara om att göra allt jag kan för att fortsätta framåt så fort som möjligt. Att tänka på dåtid eller framtid hjälper mig inte (förutom att det kan vara skönt att drömma sig bort när det är långtråkigt på cykeln mil 16 eller gör ont i någon del av kroppen.

Det var en jädra massa ord för att komma till hur jag hittar fokus i vardagen. Som egen företagare skulle jag lätt kunna göra roliga egna projekt dygnet runt men också lätt kunna fastna i faktureringsbara timmar och aldrig njuta av orsaken till att jag älskar att vara egen (att styra min tid samtidigt som miljonerna rullar in)

Jag har tre metoder jag varierar mellan för att strukturera upp en vanlig måndag.

  1. Apparna Todoist och Trello. Använder Todoist för att skriva ner saker jag ska komma ihåg, men också kopiera in länkar jag ska läsa senare. Trello är mer för stora projekt som jag ibland delar med andra.
  2. Papperslistor. Visst är telefon och dator fantastiska men få saker är så sköna som att ha en rejäl “Att göra lista” på papper och sedan stryka över punkt efter punkt på listan. Känslan ahhhh … 
  3. När min hjärna är splittrad, idéerna sprutar eller det har hänt saker som tar över min hjärna om och om igen så brukar jag riva av några Pomodoros för att komma igång. Alltså prioritera vad som ska göras och sedan sätta klockan på 25 minuter, stänga av allt annat och jobba fokuserat med uppgiften till klockan ringer. Då tar jag fem minuters paus. Klicka här för att läsa mer om Pomodoro!

Mina klassiska att göra listor hittar du här!

Under mina “31 dagar levförfan” 2022 fick deltagarna önska och så gjorde jag ett gäng olika. För man är olika. Och jag gillar olika. Vissa dagar gillar jag att skriva in tider för projekt och möten. Andra vill jag dela upp det i projekt med underuppgifter och tredje bara en lång lista att beta av. Under hösten har jag tyckt om att först fylla i mitt fokus – vilken uppgift är viktigast inför framtiden och sedan dagens att göra.

Klicka här för en jävligt bra dag!

Om du är mer för en redig att göra lista klickar du här!

En bra dag där du kan skriva i vecka, dag och datum. Dagens fokus, tre tack och kom ihåg!

En bra dag där du kan skriva i vecka, dag och datum. Dagens viktigaste i guldram och en kom ihåg lista på det.

Vill du ha en ruta med “Dagens ser fram emot” så klicka här!

Dåså. No niin. Nu kör vi!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Förundranflykter

År 2024 räcker det inte med att tillbringa tid utomhus. Människor längtar efter upplevelser som går utöver vardagen och kommer att söka efter något som vi kan kalla ”förundranflykter”.

Läs mer »

EN SITUATION NÄR ALLT VAR MÖJLIGT

Har du minnen där allt kändes möjligt. Kolsyra bubblar i blodådrorna, livet känns lätt, du är fullständigt närvarande och hög på livet. Jag har ett gäng sparade i min lyckolåda.

Läs mer »

Tack & hej 2023

Tack och hej då 2023. Ett jädra bra år. Men också ett jädra sorgligt år. Kan ärligt säga att jag inte kan minnas ett år jag gråtit så mycket. Sagt farväl till räven, svärfar och goda vänner som gått vidare på tok för tidigt. Och det gör ont. Men det gör också att jag känner livet i mig ännu tydligare.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *