Sök
Stäng denna sökruta.

Att göra listor och andra metoder för att få mycket gjort!

Jag är inte så mycket för uttrycket “det är mycket nu” … Brukar använda det ironiskt för min värld så är det aldrig mycket NU. Det kan vara mycket som hänt, det kan vara mycket som händer runt mig, det kan vara mycket i framtiden men exakt i denna sekund är det bara NU som gäller. Sedan jag lärde mig det så ska det vara bra jävla mycket runt mig för att jag ska låta stress, splittring och krig ta sig in i mitt huvud.

För mig är nu nyckeln till ett lugnt liv. Älskar att stå mitt i stormen och beta av uppgift efter uppgift. Älskar det där lugnet och kristallklara fokuset av uppgiften som infinner sig när jag är i nuet. När jag hoppade fallskärm var NU väldigt enkelt. Under en Ironmantävling är NU väldigt enkelt – det handlar bara om att göra allt jag kan för att fortsätta framåt så fort som möjligt. Att tänka på dåtid eller framtid hjälper mig inte (förutom att det kan vara skönt att drömma sig bort när det är långtråkigt på cykeln mil 16 eller gör ont i någon del av kroppen.

Det var en jädra massa ord för att komma till hur jag hittar fokus i vardagen. Som egen företagare skulle jag lätt kunna göra roliga egna projekt dygnet runt men också lätt kunna fastna i faktureringsbara timmar och aldrig njuta av orsaken till att jag älskar att vara egen (att styra min tid samtidigt som miljonerna rullar in)

Jag har tre metoder jag varierar mellan för att strukturera upp en vanlig måndag.

  1. Apparna Todoist och Trello. Använder Todoist för att skriva ner saker jag ska komma ihåg, men också kopiera in länkar jag ska läsa senare. Trello är mer för stora projekt som jag ibland delar med andra.
  2. Papperslistor. Visst är telefon och dator fantastiska men få saker är så sköna som att ha en rejäl “Att göra lista” på papper och sedan stryka över punkt efter punkt på listan. Känslan ahhhh … 
  3. När min hjärna är splittrad, idéerna sprutar eller det har hänt saker som tar över min hjärna om och om igen så brukar jag riva av några Pomodoros för att komma igång. Alltså prioritera vad som ska göras och sedan sätta klockan på 25 minuter, stänga av allt annat och jobba fokuserat med uppgiften till klockan ringer. Då tar jag fem minuters paus. Klicka här för att läsa mer om Pomodoro!

Mina klassiska att göra listor hittar du här!

Under mina “31 dagar levförfan” 2022 fick deltagarna önska och så gjorde jag ett gäng olika. För man är olika. Och jag gillar olika. Vissa dagar gillar jag att skriva in tider för projekt och möten. Andra vill jag dela upp det i projekt med underuppgifter och tredje bara en lång lista att beta av. Under hösten har jag tyckt om att först fylla i mitt fokus – vilken uppgift är viktigast inför framtiden och sedan dagens att göra.

Klicka här för en jävligt bra dag!

Om du är mer för en redig att göra lista klickar du här!

En bra dag där du kan skriva i vecka, dag och datum. Dagens fokus, tre tack och kom ihåg!

En bra dag där du kan skriva i vecka, dag och datum. Dagens viktigaste i guldram och en kom ihåg lista på det.

Vill du ha en ruta med “Dagens ser fram emot” så klicka här!

Dåså. No niin. Nu kör vi!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *