RAJO THE RÄV 68 ÅR

Idag fyller Rajotheräv tio år, skulle man försöka översätta det till människoår så är han cirka 68 år. Pensionär. Han visar inga tecken på att slå ner på takten förutom att han börjar bli lite grå om nosen.

Han har bara bott hos oss i några år, innan dess så levde vi i villfarelsen att vi inte kan ha hund ”för vi är inte hemma/vi reser så mycket/det är så mycket jobb mm. Sedan flyttade han in och nu vill jag A L D R I G mer leva utan hund. Känslan när jag öppnar dörren och Rajo och Effy kommer rusande mot mig med viftande svansar, deras närvaro i kontoret när jag sitter och jobbar, deras nosar som buffar mot mig när de tycker att jag suttit för länge vid datorn och det är dags att gå ut i skogen …

Det finns olika listor som kommer upp då och då med vad vi kan lära av vår hund, saker som:
• När dina nära och kära kommer hem, spring alltid för att hälsa på dem. Bete dig som du inte sett dem på flera år.
• Låt upplevelsen av frisk luft och vinden i ditt ansikte vara ren extas.
• Stretcha när du stiger upp.
• Spring, hoppa och lek dagligen.
• Undvik att bitas när ett enkelt morr duger.
• När du är lycklig, dansa runt och vifta med hela din kropp.
• Njut av den enkla glädjen av en lång promenad.
• Glöm inte att stanna upp och lukta på blommorna.
• Om det du vill ha ligger begravt, gräv tills du hittar det.
• Var trogen.
• Låtsas aldrig vara något du inte är.
• När någon har en dålig dag, var bara tyst, sitt i närheten och prata med dem försiktigt.
• Vissa saker ska man bara kissa på och sen gå vidare.

Trodde inte jag var en person som delar listor om hundar – men ska jag vara krass så lever jag hellre efter den ovan – än de tio budorden.

Ps. ”Dog is God spelled backward.”

Nå gillar du det här så gillar du nog också

#Levförfan mugg

Vill du köpa en #Levförfan mugg – mejla mig på sofie@lantto.se Strax kommer du kunna köpa dem i en rejäl webshop igen men just nu är det enda sättet att höra av sig direkt till mig.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *