Sök
Stäng denna sökruta.

JÄGAREXAMEN

Jag håller på att ta jägarexamen – för andra gången i mitt liv. Skrev teorin men gjorde aldrig de praktiska proven för ungefär 100 år sedan. Tänkte “det gör jag sen” och så blev det inte av. Efter en kurs med Jaktskolan så har jag klarat av teorin igen. Jag minns det som att jag sköt rätt ok sist jag förberedde mig men NU … låt oss säga att jag blev minst sagt väldigt ödmjuk efter att ha övat förra måndagen. ?
?
Jag blev en aning förbannad, en nypa frustrerad och fylldes av jävlaranamma. Och SOM JAG ÄLSKAR DEN KÄNSLAN! Jag bestämde mig för att göra allt jag kan för att bli så bra jag kan på de timmar jag hade förra veckan. Jag har skjutit luftgevär i varje jobbpaus. Gått kurs med Jaktskolan. Tvingat Hans Berggren att skjuta med mig och hade en drömförmiddag med Nathalie Larsson och Lisa Lantto.

TACK TACK TACK för hjälpen. Ni är bäst!

Min insats räckte inte hela vägen fram – men jag klarade allt utom den där jävla springande älgen. Känner mig lite besviken – men känner att det ska bli kul att öva vidare – och älgjakten i Norrland börjar först i september 2022. Och vilken vecka jag haft – en av de roligaste på väldigt länge.

Om jag ser mig själv dra världen runt och jaga i framtiden? Svar nej – men två jakthundar hemma gör att jag blivit sugen på en tredje (!) En fågelhund. Jag kan se oss jaga till fjälls. Och jag säger aldrig – aldrig. Ett fallskärmshopp blev fyratusen. En simkurs blev nitton Ironman. En vet aldrig vad som händer.

Foto: Hans Berggren

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *