Sök
Stäng denna sökruta.

JÄGAREXAMEN

Jag håller på att ta jägarexamen – för andra gången i mitt liv. Skrev teorin men gjorde aldrig de praktiska proven för ungefär 100 år sedan. Tänkte “det gör jag sen” och så blev det inte av. Efter en kurs med Jaktskolan så har jag klarat av teorin igen. Jag minns det som att jag sköt rätt ok sist jag förberedde mig men NU … låt oss säga att jag blev minst sagt väldigt ödmjuk efter att ha övat förra måndagen. ?
?
Jag blev en aning förbannad, en nypa frustrerad och fylldes av jävlaranamma. Och SOM JAG ÄLSKAR DEN KÄNSLAN! Jag bestämde mig för att göra allt jag kan för att bli så bra jag kan på de timmar jag hade förra veckan. Jag har skjutit luftgevär i varje jobbpaus. Gått kurs med Jaktskolan. Tvingat Hans Berggren att skjuta med mig och hade en drömförmiddag med Nathalie Larsson och Lisa Lantto.

TACK TACK TACK för hjälpen. Ni är bäst!

Min insats räckte inte hela vägen fram – men jag klarade allt utom den där jävla springande älgen. Känner mig lite besviken – men känner att det ska bli kul att öva vidare – och älgjakten i Norrland börjar först i september 2022. Och vilken vecka jag haft – en av de roligaste på väldigt länge.

Om jag ser mig själv dra världen runt och jaga i framtiden? Svar nej – men två jakthundar hemma gör att jag blivit sugen på en tredje (!) En fågelhund. Jag kan se oss jaga till fjälls. Och jag säger aldrig – aldrig. Ett fallskärmshopp blev fyratusen. En simkurs blev nitton Ironman. En vet aldrig vad som händer.

Foto: Hans Berggren

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Förundranflykter

År 2024 räcker det inte med att tillbringa tid utomhus. Människor längtar efter upplevelser som går utöver vardagen och kommer att söka efter något som vi kan kalla ”förundranflykter”.

Läs mer »

EN SITUATION NÄR ALLT VAR MÖJLIGT

Har du minnen där allt kändes möjligt. Kolsyra bubblar i blodådrorna, livet känns lätt, du är fullständigt närvarande och hög på livet. Jag har ett gäng sparade i min lyckolåda.

Läs mer »

Tack & hej 2023

Tack och hej då 2023. Ett jädra bra år. Men också ett jädra sorgligt år. Kan ärligt säga att jag inte kan minnas ett år jag gråtit så mycket. Sagt farväl till räven, svärfar och goda vänner som gått vidare på tok för tidigt. Och det gör ont. Men det gör också att jag känner livet i mig ännu tydligare.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *