Sök
Stäng denna sökruta.

TEMPO MED TYSKARNA

Första maj – en perfekt dag att cykla Roslagen runt med någon man gillar. Så det gjorde jag. Planen var att visa Joanna några av mina favoritvägar. Vi började vid Angarn kyrka och trampade 2,5 timmar. Roslagen bjöd på regn, kyla och punktering. Men sällskapet vägde upp allt. Allt!

Precis när vi fått upp farten så får Joanna punktering. Bara att kliva av och fixa. Finast var tjejen som stannade sin bil och frågade om vi behövde hjälp och sedan kliver ut och lånar ut sin pump till oss.

Bra träning, vi fick användning för både vår vanliga lilla pump och kolsyrepatronen …

Här kan du läsa om mina favoritcykelprylar och här finns en film om hur man lagar punktering. 

Vilken föredrar du? Traktorn eller cykeln?         

En av många favoritvägar i Roslagen. På väg mot Brottby.

        

Sjukt bra runda. Den var kall. Den innehöll regn. Och en punktering. Men sällskapet får 10 av 10. Både Joanna och Tyskarna.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *