Sök
Stäng denna sökruta.

Vandra i Transsylvanien

Ibland går jag igång på platser och känner att DIT MÅSTE JAG. Det är inte bråttom men någongång ska jag dit … i några år har jag känt så om Transsylvanien.

Smaka på ordet; Transsylvanien. Det finns något där min mage går igång på. Jag tänker dimhöljda berg och Draculas slott. Och nu ska jag dit. Och du kan följa med! Kom, kom så upptäcker vi bergen tillsammans.   

Vi ska vandra från små bergsbyar i Karpaternas dalgångar mellan imponerande bergsmassiv. Vi kommer att bo hemma hos lokalbefolkningen och på små familjeägda pensionat och äta robust och god husmanskost.

Självklart ska vi besöka “Draculaslottet” Bran efter en av våra vandringsdagar. I Transylvanien levde den berömde och mytomspunne greven, känd för sina grymma metoder.

Transsylvanien är en centralt beläget i Rumänien, i söder ligger landskapet Valakien, i norr ligger Maramures och i nordost ligger Moldavien. Vår lilla grupp kommer att guidas av den lokala vandringsguiden Lucian Clinciu, som känner området väl.

När? 20–26 augusti 2019

Här läser du mer och bokar! 

Ps. Om du är intresserad av alternativa färdvägar än flyg så kan du kontakta Äventyrsresor för hjälp med att boka detta.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Förundranflykter

År 2024 räcker det inte med att tillbringa tid utomhus. Människor längtar efter upplevelser som går utöver vardagen och kommer att söka efter något som vi kan kalla ”förundranflykter”.

Läs mer »

EN SITUATION NÄR ALLT VAR MÖJLIGT

Har du minnen där allt kändes möjligt. Kolsyra bubblar i blodådrorna, livet känns lätt, du är fullständigt närvarande och hög på livet. Jag har ett gäng sparade i min lyckolåda.

Läs mer »

Tack & hej 2023

Tack och hej då 2023. Ett jädra bra år. Men också ett jädra sorgligt år. Kan ärligt säga att jag inte kan minnas ett år jag gråtit så mycket. Sagt farväl till räven, svärfar och goda vänner som gått vidare på tok för tidigt. Och det gör ont. Men det gör också att jag känner livet i mig ännu tydligare.

Läs mer »

En reaktion på ”Vandra i Transsylvanien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *