Sök
Stäng denna sökruta.

ENKEL BEN / RUMPÖVNING

Vilken dag som helst kommer mina favoritövningar på gymmet för att ha en hel och glad kropp. Idag bjuder jag på min favorit ben och rumpövning. Går att göra på gymmet eller bara stanna till vid närmaste parkbänk, mur eller varför inte i vardagsrummet.

Ställ dig framför bänken och hitta balansen på ett ben. Försök ha parallella höfter.

Ta ett stort kliv fram i ett utfall. Knäet kan snudda i backen – eller inte – vilket du tycker känns bäst.

Kliv tillbaka UTAN att sätta ner foten som varit fram, håll den i luften och sätt dig ner, men vänd precis när du känner att rumpan vill toucha bänken. (Ju högre bänk desto lättare)

Kom tillbaka upp och gör samma övning fem gånger till. Det brukar ta några gånger innan du hittar balansen men sedan är rumpan igång och brukar fungera ännu lite bättre under träningspasset/löprundan.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *