Sök
Stäng denna sökruta.

SIMONS SUPERPASS

IMG_1318

Innan sommaren tränade jag Simon som hade en MMA-match framför sig – han ville ha hjälp med konditionen (ja, ska jag vara ärlig så har jag inte så mycket att lära honom när det gäller MMA) Vi körde fokuserad träning på Gym och Motion för att han skulle höja sin Vo2-max. Det var sjukt kul – jag har aldrig träffat en människa som kan pressa sin puls så nära max och sedan fokuserat hålla kvar den exakt där när jag säger “STOPP – LIGG KVAR HÄR”

Han är en maskin. Älskar den fokuserade blicken han får när han kör. Well. För att göra en lång historia kort så fick han inte gå sin proffsmatch för att han fastnade i pappersbyråkratin, det fattades ett kryss i ett papper så samma dag som han skulle åka till Irland fick han packa upp väskorna och ladda om i livet.

IMG_9956

För någon vecka sedan körde vi det här passet. Jag fick fria händer att överraska honom. (Eftersom en del i konditionsträning är VARIATION!) Jag packade in några prylar i bilen och drog ut. Att träna ute när det går är alltid värt enligt mig. Att vara i skogen är hur flummigt det än låter helande. Så speciellt när du är i en stressad period i livet – ut med dig!

Simon fick värma upp, göra några uppvärmningsrörelser och sedan körde vi Hackstabacken fyra gånger. På med viktväst och spurta halva backen – gå ner. Spurta halva utan viktväst. Samma sak två gånger till. Drack lite vatten medan hans puls sjönk och sedan en cirkel i 20 minuter.

IMG_9328

Under 20 minuter skulle han göra så många varv han bara hinner av:
* Löpning upp för hela backen.
* 12 st sittande i båten jobba från sida till sida med medicinboll.
* 12 st Kettlebellsvingar (det är det han gör på bilden nedan)
* 6+6 snatches med boll (det är det han gör på bilden ovan)
* 12 utfallsgång med kettlebell som han fick föra under det främre benet mellan varje steg.

IMG_8595

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *