Sök
Stäng denna sökruta.

STOCKHOLM TRIATHLON 2017

170829_stockholmtri0000

Stockholm triathlon – alltid en bra dag! Det börjar kännas som en tradition att jag och Lisa är speakers vid startområdet. Obeskrivligt roligt att heja iväg cirka 3000 triathleter.

170829_stockholmtri0002

Några gånger frågade jag i startgruppen (det är ca 100 startande var 15 minut från 08:00 på morgonen till 14:00 på eftermiddagen) hur många som körde för första gången och det kändes som att det var 80% som räckte upp handen. Och det här är det som är så kul – det är alla. Den yngsta startande var 14 år och den äldsta 73 år. Genomsnittsåldern är 41 år. I växlingsområdet (där du byter från simning till cykel och sedan från cykel till löpning) hittar du allt från snabba 100 000 kr cyklar till vanliga cyklar med cykelkorg. Alla är välkomna!

170829_stockholmtri0003

Hittade huvuddomare Stade – han berömde dom tävlande och tyckte dom flesta skötte sig exemplariskt.170829_stockholmtri0004

En annan sak som börjar bli tradition är att intervjua Liselott Silwer som startade gruppen Triathlontjejer på Facebook.

170829_stockholmtri0005

Världens bonus är det att få kramas med triathlonvänner – som Sara som simmade i ett stafettlag. 170829_stockholmtri0006

Hejade ut alla på löpningen (och hojtade nummerlappen ska vara fram när du spriiiinger)

170829_stockholmtri0007

Lite extra kul är att det känns som det blir fler och fler från andra länder. Det var såklart mest Svenskar men jag pratade men tävlande från England, Tyskland, Frankrike och Finland. Det var någon engelskspråkig i varje startgrupp så jag fick plocka upp min brittiska engelska (har bott i England och blir full i skratt när jag pratat ett tag för att jag går över till någon slags Monty Python liknande engelska …)

170829_stockholmtri0010

Vi försökte göra vårt bästa för att informera, peppa och lugna alla som skulle starta. Det är otroligt kul och lärorikt att stå bredvid på tävling. Att säga saker i högtalarna och sedan frågar personen bredvid oss om exakt det som vi precis sa. Jag tar på stora leendet och säger det igen, på ett annat sätt. Vad man tar in när man står där stressad över att hoppa i och simma är väldigt selektivt – vilket är bra att lära sig eftersom jag förmodligen är precis likadan innan tävling.

Något jag däremot inte förstår är hur vuxna människor (som gått i mål) kan skälla ut barn som är funktionärer för att dom inte släpper in eller ut dig ur växlingsområdet. Vi kan skylta tydligare – absolut! Men bara för att du är trött och vill ta den närmaste vägen in eller ut så behöver du inte skälla ut personen som står där helt gratis hela dagen – allt för att du ska få en bra tävling, pepp och energi och dessutom hålla obehöriga ute ur området så du ska våga lämna din cykel i området.

Kan vi inte bestämma såhär inför nästa år:
1. Tävlingen skyltar, informerar bättre och kanske kan vi ha en bevakad extra in och utgång nära stadshuset i slutet av dagen. (Och får vi äran att vara speakers så ska vi informera, peppa och lugna ännu bättre) 
2. Du läser tävlings-PM och så lovar du att vara ditt allra snällaste mot alla som jobbar med tävlingen. Ok? Puss.

Simmade, cyklade och sprang du? Om ja – berätta! Vad var bra, vad kan bli bättre? Och har du skrivit en racereport – kommentera med en länk så jag har något att läsa ikväll.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

7 reaktioner på ”STOCKHOLM TRIATHLON 2017

 1. Tack för fint arrangemang! Jag tyckte det mesta fungerade bra i år och tyckte mycket om den nya banaträckningen vid löpningen (har inte kört sen 2014 så det är möjligt att den inte är så ny). Jag tyckte det var bra med toaletter i växlingsområdet och upplevde kngen kö. Jag hade önskat någon ytterligare vätskestation under löpningen och att ni placerade ut papperskorgar lite längre från stationen, råkade behålla mina muggar lite förlänge och fick slutligen knöla ner dem i min ryggficka tillsammans med min mycket kladdiga förbrukade energigel… Ett önskemål skulle även vara att en fick en fast plats i växlingsområdet. Alltså att numren på ställningarna faktiskt visade startnummer. Jag upplever det dom svårt att få plats och lite obekvämt att bara välja en plats på sin rad och knöa sig in (de är inte ett jätteproblem men det skulle minska min känsla av att vara ivägen om jag visste att “det här är min bestämda plats”.
  Återigen tack för en fantastisk dag och en välplanerad och bra tävling!

  1. I hear you och tar med mig det till tävlingsledningen.
   Ps. Gillar också att ha mitt nummer på ställningen så jag vet vilken plats som är min och att ingen annan kommer knuffa på mina prylar för att få plats. (och vice versa)

 2. Tack för en fantastiska upplevelsen, speciellt till alla funktionärer – tårar i ögon hur duktiga de är för att göra sådant fantastiska jobb helt gratis. Läsa mer om vad jag tycket om barn vid vattenstationer samt hela Race Rapporten kan man här – https://workruntravel.com/2017/08/31/race-report-stockholm-triathlon-27-aug-2017/

  Lite feedback:
  – Vet inte om det är möjligt men assigna platser för alla saker tillsammans med start gruppen. Skulle vart så mycket enklare om alla visste – här är min A1, inte bara leta i A dedikerade gruppen.
  – Toaletter i löpningsområden – man behöver kanske inte ha massor men par styck skulle varit grymt!
  – Säger det ordentligt att “det är 10 minuter inför starten, hoppa gärna i vatten om ni vill att varma upp” istället för “alla som startar XX:YY hoppar i vatten. *alla hoppar* Förresten, ja, vi vänta 10 minuter till starten!” 🙂

  Annars, grym evenemang, anmäler mig nästa år definitivt!!! Tack för alla hårda jobb 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *