Sök
Stäng denna sökruta.

EN ÖVNING RESTEN AV LIVET – VILKEN VÄLJER DU

161029_ptend_erik20161029_0066

Om du bara får välja en övning resten av livet, vilken väljer du?
Erik frågade oss det under utbildningen i helgen.

Jag sa till min grupp att jag väljer utfallsdans, fast känner att jag borde välja frivändning. Tänker frivändning för att det är en helkroppsövning. Men väljer utfall för att mina knän mår perfekt om jag gör utfall minst en gång i veckan och dom går att variera på huuuuur många sätt som helst (utfallen alltså, inte knäna …)

Sedan hade vi en diskussion om vilken övning som innehåller alla rörelser (Knäböj. Höftfällning. Utfall. Drag. Press. Bål. Loaded carries.) 
Svaret; ryck.

Ok. En övning. Resten av livet. Vad väljer du?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

6 reaktioner på ”EN ÖVNING RESTEN AV LIVET – VILKEN VÄLJER DU

  1. Tänkte febrilt… hm marklyft? OHS? Men ryck såklart som dessutom är min all time favourite! Men nej livet vore för tråkigt med en övning 🙂 knäböj, marklyft, springa, hoppa, dra osv osv.

  2. Jag hade sagt stöt jag – i ryck har du inte med grundrörelsen gång eller utfall, fötterna är kvar på samma sätt genom hela rycket och du har inte heller press i den bemärkelsen, i rycket går ju stången upp på raka armar direkt. I stöt (frivändning plus överstöt) landar du ju stången på bröstet för att sedan pressa upp! 🙂

    Ps, länkkärlek igår när släppet om muggarn akom, klart alla ska köpa en jättefin mugg designad av Sofie!

    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *