Sök
Stäng denna sökruta.

SHAHRZAD > Paralympics i Rio!

craft_superhero_160802_0148

På söndag ska Shahrzad tävla i paralympics i Rio och jag är så glad så jag kan börja gråta bara jag tänker på det. Hon ville det så gärna och jag pratade med henne när hon först fick beskedet att hon INTE fick åka i somras, då lät hon ledsen men sedan sa hon: “Men vet du Sofie om fyra år då behöver ingen av dom andra åka dit. INGEN! Jag kommer ta hem det så hårt då.”

Typ så sa hon. Och så fick hon plötsligt chansen att åka redan i år (läs mer om allt här!) Jag kommer kanalisera all energi jag har till henne för jag vet att en bra dag har hon alla chanser att plocka hem en medalj. Och i vilket fall som helst så kommer det här göra att hon är ännu mer förberedd inför nästa OS. För jag vet att världen har inte sett lilltån Shahrzads potential ännu.

Det är första gången paratriathlon är med som gren i Paralympics. SVT kommer sända från Paralympics och Shahrzad startar klockan 10 Rio-tid (15 i Sverige) nu på söndag. 09:25 Rio-tid är det dags att bänka sig framför TV:n.

craft_superhero_160802_0307

Hon skrev så himla fint på sin blogg:
När ska vi vara gladast för din skull?
Från sekunden jag sätter min fot i Rio till det att vi åker hem är jag bland de lyckligaste i världen. Jag uppfyller min dröm, en dröm som kändes så stor och ouppnåelig att jag inte ens kan tro att den ska gå i uppfyllelse.

Jag gör det för henne. För hon som försökte göra sig så fin det bara gick till sin lillebrors överraskningsfest så att han inte skulle skämmas över sin fula benlösa syster inför sina vänner. Jag gör det för henne, hon som ler på utsidan men är tusentals små oigenkännliga skärvor på insidan. Hon som vaknar på nätterna, skriker och ber en stilla bön innan hon känner på täcket för att se om benen är kvar, om det bara var en otäck mardröm. Hon är den tuffaste jag vet för hon stannade kvar fastän hon var livrädd. Jag ska göra detsamma.

*****
Shahrzad, du är en av dom tuffaste jag känner! På söndag kommer jag smita ifrån kursen jag går på för att följa dig. Kommer hålla tummen så hårt jag bara kan och skicka fokuserade långa djupa andetag till dig när du startar och sedan en stor energibomb när du väl är igång. Det är din dröm – kör hårt och insup allt!

Foto: Hans Berggren

Nå gillar du det här så gillar du nog också

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *