Sök
Stäng denna sökruta.

SÅ VÄLJER DU TÄLT

160505_camping20160505_0125

Jag fick en fråga: “Vi vill köpa ett tält för fyra personer. Vad bör man tänka på och kan du rekommendera något tält? Budget vet jag inte, det viktiga är att det inte regnar in och jag tror knappast att vi gör några övernattningar i snö.”

Vi har haft samma tält i över 15 år. Funkade bra för två personer. För tre. Och nu ok för fyra. Så jag vet inte om jag är rätt person att svara. Men jag svarar så gott jag kan.

Jag tycker att det första du ska fråga dig själv är:
* Hur många personer ska bo i tältet?
* Vad ska du använda det till, vill du ha ett tunneltält eller kupoltält?

Ett kupoltält (som det vi har) är självstadgande och är bra om du ska tälta där det är svårt att hitta fäste. Du kan sätta upp det och flytta runt det och sedan förankra det där det känns rätt.

1502_PATACH2304

Men jag älskar tunneltält också för att du kan få en stooooor absid. Som en stor hall där du kan laga mat (även om det inte rekommenderas) och ha alla prylarna så dom inte behöver vara inne i tältet. Kupoltält är ofta tyngre än tunneltält så ska du vandra så kan tunneltält vara att föredra. Hade jag varit rik hade jag köpt ett sådant här inför sommarens vandringar!

1602_HOGAKUSTENCLASSIC1073

När det gäller märken så har jag älskat vårt North Face tält, Fjällräventältet vi fick låna under Höga kusten winter classic var grymt och så har jag alltid älskat Hilleberg. 

Skulle jag köpa ett nytt tält så skulle jag kolla in här, och läsa det här som jag tycker sammanfattade rätt bra. 

Ps. Men jag kan också drömma om ett sådant här skitstort tält som känns som ett hus. Eller så vore det kul att dra iväg på sommarcamping med ett sådant här …

Nå gillar du det här så gillar du nog också

PACKNING FÖR VANDRING

Här hittar du tipsen till en perfekt packad vandringsryggsäck. Från strategiskt placerade snacks i midjebältet till viktiga verktyg som kompass, karta, pannlampa och toalettpapper i det översta facket. Sovprylar, köksutrustning, dunjackor och regnkläder har sina egna dedikerade platser för enkel åtkomst under pauser.

Läs mer »

Prylen: kängan Mira

Vi träffades när jag letade efter sällskap till Patagonien. Det var kärlek vid första ögonkastet. Testade några andra men de var antingen

Läs mer »

En reaktion på ”SÅ VÄLJER DU TÄLT

  1. Åhh, det är så mysigt att tälta! Jag tycker verkligen det är värt att lägga lite extra pengar på ett bra tält, det finns ju inget värre än ett tält där det läcker in, som är krångligt att sätta upp eller är jättetungt att bära på.

    Vill slå ett slag för ett footprint, d.v.s ett extra tältgolv till absiden. Verkligen värt de extra pengarna och den extra vikten, väldigt skönt att ha golv i hela tältet när det är blött ute eller underlaget är ojämnt (fjällris någon?).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *