17 Comments

 1. Chatrine
  23 February, 2016 @ 22:06

  Jag brukar alltid vänta med att öppna sovsäcken tills det är dags att krypa ner för att undvika att fukten tar sig in i den. Den kan få komma ur fodralet förstås för att fluffa till sig men jag rullar inte ut den.
  Älskar camping – året om!

  Reply

 2. Malin
  24 February, 2016 @ 12:17

  Tack!

  Precis sånt som var skönt och bra att läsa och som kommer att läsas igen innan vårt äventyr! 🙂

  Reply

  • Sofie
   25 February, 2016 @ 10:14

   Toppen. Lycka till med äventyren.

   Reply

 3. uppochhoppa
  24 February, 2016 @ 13:51

  ÅH men ÅHHH! jag vill också bo i tält och gå i djupsnö och laga mat i naturen med dig. Vad ska man göra för att få till det va, va, va?! KRAM!

  Reply

  • Sofie
   25 February, 2016 @ 10:14

   Det är bara att knacka på dörren så drar vi 🙂

   Reply

 4. Angeliqa
  24 February, 2016 @ 14:54

  Här riktigt kryllar det av bra tips för vintervandrare! Tack för att du delar med dig av både packlista och tips 🙂 Kan inte låta bli att längta ut på leden igen när jag ser dina härliga bilder.

  Reply

 5. Richard Jack
  24 February, 2016 @ 16:01

  Cheezuz vad sugen man blir! Jag kan inget om sånt här, men man kan kanske får vara PRAO-elev? 🙂

  Reply

  • Sofie
   25 February, 2016 @ 10:16

   Prao. Absolut 🙂
   Men är du sugen på allvar så boka in nästa år – det här var ett GRYMT upplägg med lite utbildning innan och så ut och praktisera direkt efter. Mat och snöskor fick man på plats för att inte tala om nya sköna vänner.

   Reply

 6. Emmi i Österrike - explorista.se
  24 February, 2016 @ 19:42

  Det är ett stort plus med Fjällrävens sovsäckar att de går att ha som på bilden, att man kan sticka ut en arm. Har en Marmot jag är supernöjd med, men just den detaljen saknar jag!

  Reply

  • Sofie
   25 February, 2016 @ 10:17

   Älskar när det kommer smarta detaljer … som det med sovsäckarna. Gör min favoritstund ännu lite härligare.

   Reply

 7. Clara Edvinsson
  24 February, 2016 @ 21:59

  Vad otroligt inspirerande, jag gillar att få “testa på” lite aktiviteter som jag annars har varit lite nyfiken på men som jag egentligen inte har någon stor erfarenhet om. Nu fick jag reda på lite mer och veta väldigt mycket mer än vad jag tidigare visste. Frågan är bara om jag skulle våga ge mig på det där med vandring, tält osv.

  Reply

  • Sofie
   25 February, 2016 @ 10:18

   Kul och det är klart du ska testa om du är sugen. Älskar att det finns så mycket roliga saker man kan göra hemma på vintern.

   Reply

 8. Elna - Cykellycka, mjölksyra & äventyr
  25 February, 2016 @ 09:57

  Det ser så himla härligt ut. Min mamma tältar mycket, även vintertid, ibland sover hon ute i skogen en natt mellan två vanilga jobbdagar och hennes bilder ser också så mysiga ut och jag önskar liksom att jag var en tältmänniska också!

  Reply

  • Sofie
   25 February, 2016 @ 10:22

   Det ÄR härligt. Skön mamma du verkar ha, älskar att hon gör det mellan två vardagar så det plötsligt blir lite äventyr fast mitt i veckan.
   Har en vän som ofta brukar sova i ett vindskydd halvvägs till jobbet, bara för att det är skönt att sova ute då och då. Och en av mina favorithistorier om Marie (som jag tältade med…) är när hon kom hem en kväll men ingen var hemma. När hon ringer sin man så svarar han att han och barnen är nergrävda i trädgården … Kallaste natten den vintern (närmare -30) och lärarna trodde barnen ljög när dom kom till skolan dagen efter och sa att dom sovit i bivack den natten.
   Älska vardagsäventyr!

   Reply

 9. Anna Jansson
  25 February, 2016 @ 11:03

  Jag blir så himla sugen på att sova utomhus, inte alltid kanske på vintern men det ser så himla härligt ut. Och tack för bra tips 🙂

  Reply

 10. Katrink
  27 February, 2016 @ 18:52

  Tack för grymma tips! Det är verkligen härligt med vintertältning men min utmaning är att jag ofta fryser. Dina fina bilder gör mig supersugen på att dra iväg med tältet!

  Reply

 11. Clara
  3 March, 2016 @ 13:50

  Vilka otroligt fina bilder du tar! Önskar jag också hade tid (och råd) att tälta ute sådär 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.