Sök
Stäng denna sökruta.

SIMBOOST!

13211186_10153976310431066_479247220_o

Jag kan simma. Jag kan simma långt. Och länge. I samma fart. Den farten har varit samma i flera år. När jag ändå skulle till Göteborg så tänkte jag att jag kollar om Anna-Karin aka simcoachen har en timme över till mig.

Stötte ihop med henne 2012 på Playitas, hon var där som simcoach för triathlonförbundet. Förutom Mikael Rosén så tycker jag hon är en av dom bästa i Sverige för sådana som jag – det vill säga wannabe simmare som börjat i vuxen ålder.

Så i onsdags åt jag frukost och gick sedan nervös till Valhallabadet. Började med att inte förstå att det finns flera omklädningsrum så jag bytte om i ”flickor”. På vägen in till poolen, eller rättare sagt poolerna hittade jag flera fina dörrar in till kvinnor. Men vad 17 – jag är inte den som är den. Flicka är jag väl än.

60 minuter med Anna-Karin i öronen. Genom lurar fick jag feed-back direkt i poolen – hela tiden – alltså 60 minuter med fokus på min simning. Hon filmade framifrån, uppifrån och från sidan. Är du överdrivet intresserad så kan du kika på två minuter av 60. Det här en liten, liten, liten snutt från en av flera filmer med feedback som jag fick på mejl efteråt.

Galet bra! Fick en massa saker att öva på! Och som inte det var nog så fick jag hänga med på mastersgängets lunchsimning. Samma sak där, en timme till med Anna-Karin i lurarna. Det kändes som att varje gång jag slarvade så såg hon det …

IMG_1367

En annan morgon stötte jag ihop med en vän i poolen, han sa att simcoachen Anna i Stockholm är faaaantastisk. Eftersom hon har lunchpass rätt nära mitt jobb så tänkte jag att det är värt att testa.

Nu längtar jag till måndag lunch. Då har jag Anna i lurarna. Vi är fem stycken som hon drillar. Varje pass börjar med övningar och sedan simmar vi någon serie – samma sak där – det känns som att varje gång jag tänker på något konstigt så är hon på mig.
Och så får vi en läxa som vi ska göra minst en gång.

IMG_1363

Anna kallade den här bilden “Avbad with a view”.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

2 reaktioner på ”SIMBOOST!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *