Sök
Stäng denna sökruta.

TRÖSKELTEST & KONDITIONS PT

13184734_10153631826640893_182317578_o

“Vi träffas på Kristinebergs IP. Vi ska kolla din tröskellfart och utvärdera din teknik en aning.”
Det meddelandet fick jag av CoachCarl förra veckan. Själva ordet tröskelfart gjorde mig nervös. Men det var inte så farligt. Det handlade om att jag skulle springa varv efter varv i en rätt behaglig fart och så stack han mig i fingret var sjunde minut eller så för att se när värdet började stiga.

IMG_1137

Efter några stick gick värdet ner. Precis som det ska sa Carl. Men efter några varv och några stick till så gick det upp och han sa mmmm … ungefär där jag trodde. Tar med mig det här och skickar ett uppdaterat program till dig. (Vi mätte alltså den fart där min kropp inte kan ta hand om mjölksyran som kroppen producerar) 

Det handlar om att jag ska springa mina löppass i rätt fart – för att i augusti:
1. Vara i toppform för Ironman Kalmar.
2. Då veta vilken fart jag kan gå ut i och hålla hela loppet.
Jag som alltid kört mest på känsla tycker det är spännande men är otroligt glad över att ett av mina pass är 2-2,5 timmar trail. Ingen fart, ingen press utan jag ska bara ut i skogen och springa loss. I love!

Sedan pratade vi om min löpteknik. Han filmade och hade på små grejer på mina skor som mätte allt från pronation/supination och massor av olika krafter.
Vi kan sammanfatta det som intressant men också lite deprimerande. Fick med mig en bank med tips och känner mig nu sjukt taggad för att få till bra löppass!

13148303_10153631827205893_652144157_o

CoachCarl frågade i förbifarten om jag inte ska gå Konditionsidrotts PT-utbildning med fokus uthållighetsträning i höst. Jag älskar lära mig nya saker och jag kan ärligt säga att jag aldrig sett en PT-utbildning med så många lärare som jag tycker är bra.

Jag går framförallt igång på Mikael Mattsson, Linus Johansson, Carl Norell (såklart eftersom han är den första som fått mig intresserad av siffror), Erik Börjesson, Erik Wickström och Fredrik Eriksson. Listan fortsätter (läs här).

Suget finns! Finns tiden? Pengarna? Jag funderar men det vore bra kul att få suga i sig kunskap från just dom personerna.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

En reaktion på ”TRÖSKELTEST & KONDITIONS PT

  1. Visst är det intressant! Och Carl får det här med siffror att verka enkelt, något som jag annars tycker är klurigt. Hoppas du får till det med alla faktorer, för då ses vi i höst på Bosön. Lycka till med din Iron!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *