Sök
Stäng denna sökruta.

HUSKY PODCAST – NU MED LANTTO

foto-2015-08-31-16-00-04

Stort. Jag är med i senaste Husky podcast. Vill du fika med mig och Magnus så häll upp en kopp kaffe och lyssna på det här. 

Såhär beskriver Magnus avsnittet:
“Men de facto är att det KAN hända någonting också, man måste börja bearbeta döden redan då. Det har jag gjort sedan jag var arton år, pratat om och tänkt på döden, och vad jag vill göra av mitt liv. Det är ganska många som man pratar med som bara springer runt i sitt ekorrhjul och som aldrig ens har tänkt! När man säger “döden” så blir de lite likbleka och tycker att det är jobbigt. Jag har inga planer på att dö på många år, men jag har åtminstone tänkt på det och jag försöker leva så att jag hela tiden tycker att jag är riktigt nöjd med mitt liv.”

– Sofie om fördelarna med fallskärmshoppning

Gästen i avsnitt åttioett är ingen mindre än den livsbejakande och sprudlande Sofie Lantto som har fler järn i elden än vad man tror är möjligt.

Hör en lång intervju om hennes uppväxt i Gällivare, om kärleken till Norr, om hur fallskärmshoppning förändrade hennes liv och om hur det är att simma i luften som i hennes barndoms drömmar. Om äventyr i Patagonien, om att vinna ett iskallt Rockman, om kärleken till Ö till ö, om kreativitet och skapande och om att designa världens snyggaste cykelkläder.

1502_PATACH1747

När Magnus frågade mig om jag ville vara med så tänkte jag några dagar säga nej, är less på min egen röst och känner att det finns viktigare saker i världen än att prata om än Sofie Lantto. Men så tänkte jag att det är ingen som är tvingad att lyssna och i vilket fall så brukar det bli ett bra samtal och bra samtal är lyx.

Och det blev ett bra samtal, Magnus ställde många frågor som jag inte funderat på. Som mitt mörkaste (försöker fortfarande komma på ett bra svar…). Hur mina vänner skulle beskriva mig (fet, tråkig och långsam) var jag befinner mig i livet (början, mitten eller slutet?). Vi pratade om varför jag inte redovisar tider och siffror här på bloggen men att jag ändå bryr mig. Vi pratade om hur triathleter är (egoister iklädda skärmkepa och kompressionstajts) och tusen tusen andra saker.

Saker som kom upp under avsnittet: 

150206_pattores0393

Att Patagonien har varit min dröm i över 20 år och varför jag inte håller på med multisport och basehoppning.

1502_PATACH2156

Att jag älskar känslan av att klara mig själv. Att vandra med ullunderställ och skaljacka och känna att jag kan överleva och ha det bra hur länge som helst.

Bike_Rickard_Mallis_150409_065

Cykelkurbits och hur jag hittar tillbaka till kreativiteten när jag känner mig låg.

150721_lappland0075

Min kärlek till Lappland och att det alltid kommer vara hemma.

otillo13-800_0088_01-MR

ÖtillÖ. Det värsta och bästa racet. Efter att ha kört första gången sa jag att jag kan göra det med nästan vem som helst men inte min syster … Varför gjorde vi det 2013? Och ska göra det igen?

11731699_1649427638625683_2456611560397821075_o

Rockman. Vi pratade om den kallaste simningen jag någonsin gjort och hur mina tankar går när det är skarpt läge och minikris. 150711_rockman0128

Hur vänder man negativa tankar och slappnar av när det är kallare än kallt?

150621_abisko0082

Vi pratade om att jag sällan har med min familj på bild. Varför och hur kommer det sig att jag skriver om det ibland? Här, här eller här kan du hitta inlägg om min familj.

Andra länkar vi pratar om i podden är bland annat dom här: Racereports för tio Ironman och diverse andra sköna lopp. Exakt vad jag använder för prylar när jag kör Swimrun. Och “Ironman for dummies” med exakt vad jag har i mina växlingspåsar (dom olika påsarna för simning/cykel/löpning) här. Och min “Dream it – Plan it – Do it!” som jag fyller i varje år. 

Så fyll på kaffekoppen och lyssna på det här!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

3 reaktioner på ”HUSKY PODCAST – NU MED LANTTO

  1. Vad roligt! Det blir till nästa långpass inom kort! Du är inspirerande och jag kan känna igen mig i så mycket! Det var din blogg jag läste inför min första IM 2012!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *