16 Comments

 1. EM
  17 July, 2014 @ 09:20

  Märker att du kör utan paddlar – hur kommer det sig? 🙂

  Reply

  • Sofie
   20 July, 2014 @ 15:07

   Jag och syster märkte förra året att vi var bara snabbare i några 100 meter, sedan blev vi långsammare och långsammare. Jag och Sara simmade om många med paddlar, många tror att man per automatik är snabbare med paddlar – så är det inte. Jag säger testa! Ta tid. Testa lite till 🙂

   Reply

   • EM
    22 July, 2014 @ 10:17

    Tack för svar!! 🙂

    Reply

 2. Helena
  17 July, 2014 @ 10:55

  En del kör korta löpartajts över våtdräkten för att det ej ska nöta på dräkten när man springer. Inte du?
  /Helena

  Reply

  • Sofie
   20 July, 2014 @ 15:10

   Funkar säkert bra, men nej jag kör inte det. Min har hållt bra so far.

   Reply

 3. Johan
  31 July, 2014 @ 12:21

  Hej, jag undrar över hållbarheten i dina skor. Har läst att många tycker att x-talon är ömtåliga i terräng. Är det något som du upplevt också?

  Reply

  • Sofie
   3 August, 2014 @ 20:41

   Inte alls, jag köpte precis ett par nya och konstaterade att jag tyckte paret innan hållt läääänge. Förutom alla träningar så har dom hållt ett gäng långa swimrunlopp som Amfibiemannen och Ö till Ö. Jag ville nästan hänga upp dom på väggen för att jag har så många härliga minnen med dom på fötterna 🙂

   Reply

 4. Martin
  24 March, 2015 @ 15:41

  Hej, din blogg är verkligen fantastiskt inspirerande! Funderar mycket på swimrun utstrustning själv, och undrar vad det är för lina ni använder? Vart får man tag på sådan?

  Reply

  • Sofie
   1 May, 2015 @ 13:02

   Vår lina är en helt vanlig gummilina, tror vi köpte den på Addnature. Eller kan det varit något byggvaruhus?

   Reply

 5. Sarah Larsson
  27 March, 2015 @ 21:17

  Har tänkt börja med swimrun i år. Funderar lite över sport-bh? Det blir ju väldigt kallt efter simningen, men går ju inte utan på löpsträckorna. Hur gör man?
  /Sarah

  Reply

  • Sofie
   1 May, 2015 @ 13:07

   Vi har en Icebreaker-bh + t-shirt. Det har funkar fint dom senaste träningarna.

   Reply

 6. Kari Lingsom
  24 May, 2015 @ 18:38

  Hei. Takk for en informativ og nyttig blogg! Vi skal gjøre vårt første forsøk på Ö till Ö i år og er igang med planering og trening. Kan hvilken som helst skredder fikse våtdrakten? Og jeg skulle gjerne visst hva du synes er best med tanke på å ta av/på våtdrakt på løpningene. Skulle jo tro at det beste er å ta av minst mulig hele veien, det sparer man vel tid på?

  Reply

  • Sofie
   25 May, 2015 @ 07:00

   Hej, du tänker helt rätt – ta av så lite som möjligt. Förra Ö till Ö drog vi ner dragkedjan fram mellan under nästan varje löpning. Det kan man göra i farten.
   Vi tog ner den till midjan på 2,1 mils löpningen men vi tog aldrig av den. Dragkedja fram är det bäst om någon som syr i våtdräkter gör – vi lät en som lagar dykardräkter göra det åt oss. Tips två är att verkligen försöka ha så lite som möjligt utanpå – fickor i dräkten eller på tröjan innanför är det vi kör på iår. Det är lätt att tro att camelback/midjeväska inte påverkar så mycket – men det gör det. Klocka.
   Samma med paddlar. Lätt att tro att man ska ha det för att många har det – klocka några gånger med utrustningen ni ska tävla i. Vi valde till slut bort paddlarna och vi simmade om många efter en timme eller två då deras rygg/axlar tog slut.
   Men så tycker jag. Älskar swimrun för att det inte finns något rätt eller fel. Det är en så ny sport att den utvecklas varje år.
   Stort lycka till. Ses!

   Reply

 7. Josefin
  6 June, 2015 @ 21:40

  Hej!

  Tack för ett intressant inlägg! 🙂
  Jag undrar hur ni drar linan när ni simmar? Den som är bakom, har hon linan framför (under) kroppen eller över ryggen? Jag har bara testat att ha den fästad på magen och då korsar jag ibland linan med atmtaget vilket blir struligt. Hur gör ni?

  /Josefin

  Reply

 8. Mattias
  20 May, 2016 @ 19:44

  Vilken trevlig sida!
  Vad fick man betala för att du in en dragkedja?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.