Search
Close this search box.

IRONMAN KALMAR 2015

Ironman Kalmar

Ironman Kalmar 2015 verkar ha varit tufft. Åtminstone enligt den anonyma mannen som pratade med Aftonbladet “Jag var livrädd, vågor stora som Volvo-bilar trycktes mot huvudet. Det handlade om överlevnad” sa han.

Ironman KalmarMen frågar man Patrik Nilsson så var det en bra dag. Han simmade 3860 meter på 00:52:11. Cyklade på 04:27:12 och sprang sedan hem segern genom att avsluta med ett marathon på 02:45:48. Nytt svenskt rekord: 08:08:05.

Ironman Kalmar

Det går inte att komma ifrån, jag önskar jag var där och simmade …

Ironman Kalmar

… och cyklade. Vind eller inte. Älskar, älskar, älskar Ironman Kalmar!

Ironman Kalmar Ironman Kalmar

Vet precis hur det låter och känns att springa över den här bron. Ironman Kalmar

Men framförallt så vet jag att det här är den absolut bästa målrakan i hela världen. Brasilien, Köpenhamn, Nice, Klagenfurt, Norseman, VM … det finns ingen bättre publik än i Kalmar. Jag måste tillbaka. Och är DU det minsta sugen – anmäl dig här! 

Ironman Kalmar

Ironman KalmarIronman KalmarBästa tjej på banan var Astrid Stinne från Tyskland som sprang i mål efter 9:12:272. Tvåa kom Camilla Lindholm på 9:18:053 och på tredjeplats kom Mette Moe 9:28:16.

Ironman Kalmar

1:a Patrik Nilsson 8:08:052 2:a Dougal Allan 8:25:333 3:a Karl-Johan Danielsson 8:38:07    Ironman Kalmar

Men trots alla fina proffsprestationer så blev jag absolut gladast över att se att bästaste Lina simmade, cyklade och sprang sig till en plats på Ironman Hawaii. Så himla kul. GRATTIS!!! Foto: Getty Images for IRONMAN

Har du skrivit en racereport? Kommentera så jag får leva mig in i din dag.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

5 reaktioner på ”IRONMAN KALMAR 2015

 1. Jag har läst din blogg i något år, men vet inte om jag någonsin kommenterat. Din blogg har ändå blivit den jag besöker eller googlar på när jag behöver veta något om triathlonvärlden 😉 Inför Kalmar i lördags har jag besökt din blogg flera gånger och bland annat läst om intag av energi och Ironman for dummies, om och om igen:) Och därefter hade jag ju jäkla koll på läget!

  Om du vill så har jag skrivit en liten rapport om dagen här: https://www.facebook.com/groups/531122310231909/permalink/1052671094743692/

 2. Race-report kommer så fort jag fått bilder. Var rätt stökig simning. Svårt att navigera och rätt mycket vattenkarate tävlande emellan. Vinden på Öland höll på att ta knäcken på mig. Kramp på hela löpningen. Men en helt underbar dag ändå!!

 3. Hej!

  Kalmarit som gillar din blogg här! Kul läsning om IM i Kalmar!

  Bilden med Kalmar Domkyrka i bakgrunden vid inlägget om IM 2015, är det din egen? Skulle vilja använda den till ett nyhetsbrev som vi ger ut från Kalmar, Mönsterås och Oskarshamns kommuner. Vi marknadsför vår region för att få fler att flytta hit till vår region. Vi kan ju då inte låta bli att nämna denna folkfest! Många som tränar triathlon här som du förstår. Hör gärna av dig så snart du kan!

 4. Hej! Började läsa din blogg mer regelbundet under det senaste året och inför min första IronMan nu i helgen i Kalmar så lusläste jag dina racereports samt intervjuerna du gjorde med en massa inspiratörer inför ett Kalmar Ironman (2013?). Jag blev så inspirerad av din glädje som genomsyrade varje race-report så jag gav mig tusan på att njuta som bara den (och att inte prova något nytt och att få i mig energi. Tre tips tänkte jag att jag skulle komma ihåg)! Och som jag njöt!!! Min racereport finns här: https://www.funbeat.se/training/show.aspx?TrainingID=38308241 . Det kommer bli flera Ironmandistanser när tiden finns, och innan dess fler triathlontävlingar! Tack för all inspiration!

 5. Tusen tack fining :)!!! Känns fortfarande helt overkligt. Ironman Kalmar är verkligen så speciellt, publikstödet i år var helt magiskt. Längtar efter att få springa på mållinjen igen, snart är det ju dags igen 🙂 Aloha!!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *