Sök
Stäng denna sökruta.

DIN DRÖMDAG:

150614_avakkoswim0285

När jag föreläser brukar jag ofta ta upp det här med att alla har 24 timmar varje dag, vad gör du av dom? Ibland får du skriva ner en:
-> En vanlig vardag – vad gör du av dina 24 timmar? Exakt.
-> En drömdag.
-> En perfekt vardag.

Jag gör det inte för att vara en klämkäck coach som hojtar “alla har tid” med ett stort leende (dom ger mig rysningar…) utan bara för att jag upplever att många fastnar i att livet ska levas sen. Till helgen. På semestern. Att vardag inte är drömdagar. Men om du försöker få fler dagar lik din drömdag så blir det roligare att vakna varje dag. Måndag som lördag.

Just nu har jag drömdagar. Vill inte leva så här jämt men just nu är det precis exakt såhär jag vill tillbringa mina vardagar. Frukost. Dricker mitt morgonkaffe och hinner prata klart med familjen.

IMG_2203

Sätter mig och jobbar med den här utsikten. Fokuserat! Pratar med mina kollegor på telefon, mejl och skype. När jag behöver gå på toaletten är det utedass som gäller. Äter lunch och känner lugnet. Tar en extra kopp kaffe och skissar på några idéer. Jobbar till 17. Tar på mig träningskläderna, fyller på vatten och gör upp eld i bastun. Springer rakt upp i skogen och det känns som jag leker när jag springer runt i en timme. Skrattar åt att det känns för bra för att vara sant när jag råkar vara vid en kallkälla precis när jag är som törstigast. Dricker det is-is-is-kalla vattnet som bubblar upp ur underjorden.
Tillbaka i stugan bastar jag. Dricker en öl och tittar ut över sjön. Tänker på att jag förra året såg en älgkalv när jag satt här. Och mamma såg en björn gå över vägen utanför stugan.

Äter middag med familjen innan jag, pappa och min minsta tar båten ut på sjön. Fiskar och lägger nät. Äter kvällsmat med 8-åringen, tandborstning, läser och ligger sen och fnissar med honom tills han somnar. Dricker te och pratar med mina föräldrar innan jag går till min säng och somnar. Tacksam. Punkt.

150614_avakkoswim0281

Jag vet att det här inte är allas dröm. Men för mig just precis nu så är det min dröm. Jag vet att det kommer börja klia i kroppen och jag snart kommer längta efter mina kollegor, cappuccino och sushi bland mycket annat men just nu är det här precis det jag behöver och vill och jag är tacksam för att det går att ha några sådana här vardagar. Också. 150614_avakkoswim0275Andas den godaste luften. Tänka klart alla tankar och hämta energi. 150616_skaulo0096

Så din drömdag, hur ser den ut? Var tankar du energi? Se till att ta dig dit! Eller så nära du kan just idag.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Min mentor Göran

Säg hej till min mentor Göran. Han ifrågasätter och uppmuntrar men framförallt så diskuterar vi. Med drygt 20 år mer erfarenhet än mig kommer han med infallsvinklar jag inte tänkt på.

Läs mer »

Svenska brukshundklubben

Målgrupp människa & hund i allt från typsnittsval till mässkoncept.
Plan: Användbart och nutida men samtidigt långsiktigt och hållbart. 
Härligt teamwork med Cajsa Rännar. Tog fram nytt typsnitt, nya trycksaker och en helt ny mässmonter för Svenska Brukshundsklubben.

Läs mer »

En reaktion på ”DIN DRÖMDAG:

  1. Vardagar is the shit! Helgerna är alltid uppbokade med massor av kul, men jag försöker alltid hitta på kul grejer på vardagarna. Det är ju livet? Sitta hemma, glo på TV och vänta på helg eller semester är väl inget liv? Ne, mer vardagsskoj!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *