Sök
Stäng denna sökruta.

PT ANNA-LENAS SUPERPROGRAM

150616_skaulo0024

Ok. Föreställ dig att du är personlig tränare och så hör sig en bekant av sig och säger “kan du göra ett styrkeprogram så att jag kan vinna VM i långdistanstriathlon nästa lördag och sedan två veckor efter det så vill jag och Lisa vinna Rockman. Ja, det blåser orkan här så det är svårt att cykla, och vattnet har isbitar i sig så någon långsimning är inte aktuell och så har jag ju lite hälsporrekänningar så jag springer max varannan dag … Haru någon quick-fix till oss?

Är såklart lite ironisk men det lät nästan så när jag pratade med superduperPT Anna-Lena idag. Som den allra bästaste som hon är så kom det här programmet. KABOM. Nu är jag och Lisa redo för allt. Eller inte. I vilket fall så fick vi oss en grym genomkörare av kroppen. Bra pass. Riktigt bra!

Såhär skrev Anna-Lena till mig (ta det för vad det är och är du sugen på att köra så googla på dom övningarna du inte vet exakt hur man gör, eller fråga …)

Tvåstegsraket. Tyngre styrka i form av ett kontrastträningspass och ett flåstjofräs på slutet.
TYNGRE. Kör tre eller fyra varv med någon minuts vila mellan varven. 

Ingen vila mellan övningarna:
-> 5/5 bulgarian split squats (alltså med ena foten bak på en stubbe och en vikt i samma hand som det ben som är fram)
->10 djupa upphopp (från huksittande)

->5 upphöjda armhävningar (fötterna på en upphöjning så att du bara klarar fem)
->10 flyes med gummiband (sätt fast gummibandet bakom dig i brösthöjd, håll i handtagen rakt ut åt sidorna först och pressa sedan ihop händerna framför bröstet.)

->5 sittande pressar med bollen på flat hand. En hand i taget.
->5 pushpressar med bollen i båda händerna.

->5 exentriska pullups i typ en gren (hoppa upp och sänk dig SJUUUUKT långsamt ner.)
->10 hängande rodd (kan göras i par där en står och den andra ligger på rygg mellan den andras ben. Håll i varandras händer och den som ligger drar sig upp med rak kropp. Böj på benen om det behövs, du ska klara tio stycken.)

150616_skaulo0046

FLÅSINFERNO Kör fyra varv:
->10 sving till goblet squat. Svinga upp bollen, fånga in den till bröstet, gör en goblet squat. När du rest dig upp igen, svinga ut bollen igen till en nu sving.
->Plankgång åt sidan. Stå i plankan och gå med händerna och fötterna åt sidan. Gå cirka 10–15 steg åt ena hållet. Sedan det andra.
->Burpeevändning. Håll bollen i händerna. Lägg ner den på marken (du håller fortfarande i den.) och hoppa ut med fötterna. Hoppa tillbaka in med fötterna och lyft upp bollen som i en frivändning. Skicka upp den på raka armar och lägg ner den på marken igen och börja om.
->Bearcrawl Knäna nära marken, små steg, hela bålen helt stilla, cirka 10 meter.
10 burpees
->Baklänges bearcrawl. Alltså som bearcrawl, fast bakåt. Grymt för axlarna.

Är du sugen på att köra – just do it. Det riktiga träningsredskap vi hade var en boll fylld med sand och ett gummiband sedan utnyttjade vi det som fanns runt stugan. Blev ett grymt bra pass.

Ps. Jag har hyllat Anna-Lena tidigare och ja, jag är partisk – jag gillade henne redan innan hon blev personlig tränare men hon är grym! Nu när jag skulle länka till henne så såg jag att hon skrivit “Om du bokar in en PT-timme med mig under veckorna 23-26 så ingår också ett skräddarsytt program som du kan köra i stugan, lägenheten, på stranden, i skogen – ja, du fattar. Allt efter dina önskemål, förutsättningar och utrustning. Vilket jädra klipp! Mejla mig på alpettersonpt@gmail.com så bokar vi in en tid.” Så jag bara säger om du är det minsta sugen så mejla henne och få ett eget program att köra var du än är på semestern. Så kan du traska till jobbet i höst och vara tokstark, smidig eller balanserad vad du nu känner för.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

3 toppturer jag rekommenderar

Toppturer kan vara snälla och mjuka, eller tuffa och äventyrliga – beroende på terräng, distans, lutning, väder och lavinrisk. Här hittar du tre av mina favoriter i Lappland.

Läs mer »

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

En reaktion på ”PT ANNA-LENAS SUPERPROGRAM

  1. Så gøy! Jeg var akkurat på utkikk etter et program jeg kunne gjøre utendørs, så da passet jo dette perfekt! Det er bra herlig å kunne trene ute, ikke sant?! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *