Sök
Stäng denna sökruta.

Norrlandscykling

150617_cyGVEska0022

Har inte tänkt på det innan men när man bor i Skaulo och ska cykla landsväg så kan man välja på att cykla höger eller vänster. Mot Kiruna eller Gällivare. Alla vägar som går ut från den stora vägen är grusvägar.

150617_cyGVEska0000

Häromdagen cyklade jag 5*8 minuters intervaller mot Kiruna. Testade vägen mot Killingi en mil, men bestämde mig för att det var drygt att köra grusväg tillbaka. Passerade ett gäng renar och Odlingsgränsen. Funderade på om jag visste vad odlingsgränsen egentligen är. Var tvungen att googla när jag kom hem. IMG_2345

Igår sa syster Lisa att är man i Gällivare en onsdag så springer man Onsdagsloppet, så är det bara. Så det gjorde vi. Man kan välja på 2,5 eller 6,5 km. Vi valde 6,5 och flämtade oss igenom våra gamla spår. “Lassaspåret” som jag mäter alla distanser emot … Jagade Lisas rumpa hela vägen men hann aldrig i kapp men känner mig ändå nöjd med att jag såg hennes rygg hela vägen. Tänker att under Rockman och ÖtillÖ kommer vi ha en lina mellan så då är det bara för henne att dra mig in i mål …

150617_cyGVEska0020

IMG_2349

Efter Onsdagsloppet cyklade jag fem mil till Skaulo. Kändes som det var uppför hela vägen. Efter en mil kom Lisa och mamma ikapp med bilen, dom hade köpt pizza och stannade till och langade en flaska vatten och en pizzabit. Lyx!

150617_cyGVEska0013

Fortsätter visa Tysken dom viktiga platserna i världen …

150617_cyGVEska0038

Du vet när människor pratar om att dom kommer från ett litet ställe? Då brukar jag mest vara tyst. Här bodde jag till jag var tre år. Suorvanen. Tre hus. När jag var tre flyttade vi till storstan. Gällivare. Cyklade förbi skylten som man oftast missar när man sitter i bilen.

150617_cyGVEska0033

Trampade ikapp en man från Nederländerna som var på väg upp genom Sverige. Han skulle till Norge och planen var att cykla tillbaka ner genom Finland för att landa hemma någongång i höst. Frågade om han ville basta och sova över hos oss i Skaulo men han sa att det var för långt med tre mil till, han skulle hitta en sjö och slå upp sitt tält. Lät som han hade en jäkligt en bra plan för dom närmaste månaderna.

Tillbaka i stugan väntade en varm bastu. Lyxliv enligt mig. Over and out nu ska jag handla sill och fundera på om jag ska cykla höger eller vänster imorgon.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

En reaktion på ”Norrlandscykling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *