Search
Close this search box.

CYKELKURBITS – MIN CYKELKOLLEKTION

Bike_Rickard_Mallis_150409_065

Får jag presentera Cykelkurbits. Min cykelkollektion!
Craft har startat The Craft Factory* och frågade om jag ville designa min egen cykelkollektion och trycka upp några få exemplar. Jag jublade JAAA och mitt huvud gick igång.

Jag är fortfarande lite i chock över hur cykelkläder ofta ser ut. 1000 loggor trots att man inte är sponsrad av någon. Har aldrig förstått det. Det jag kom fram till är att jag vill göra en ren och enkel kollektion, som jag skulle känna mig snygg och snabb i vare sig jag cyklar i Norrland med Lapporten bakom mig, eller dricker espresso på ett italienskt cafe. Jag visste också att jag ville ha en svensk touch på det. Sådär så att om du ser det på en rygg framför dig när du cyklar Sa Calobra så hade du tänkt, det måste vara en svensk. Men så ville jag att nästa tanke skulle vara “men vänta nu förutom dom klassiska kurbitsmönstrena så ser jag kugghjul och en ren …” Så det fick bli kurbitsmönster med ett stänk av cykling och Lappland. Tittar du noga så kommer du hitta allt från cykelhjul och sadlar till renar och hjortron i mönstret.

Men egentligen är jag ingen svart-vit människa. Jag älskar färg, så jag har gjort armvärmarna och kepsarna i fyra färger så du kan matcha din cykel. Svart, rött, blått eller rosa.
Foto: Hans Berggren.

Bike_Elin_Mallis_150406_125

*Hos The Craft Factory kan företag, föreningar och kompisgäng designa sina egna, unika cykelkläder. Crafts grymma kläder med ditt tryck. Lantto gillar!

Bike_Elin_Mallis_150406_428Min cykelkollektion kommer inte finnas i butik, den trycks bara upp i en väldigt begränsad upplaga och enda sättet att komma åt ett kit är att delta i en tävling. Om du vill ha ett mejl när det är dags – kommentera eller skicka ett mejl till sofie@lantto.se så påminner jag när det är tävlingsdags!

Men berätta, vad tycker du om kläderna? Fint? Fult? Bra eller anus?

November 2015. Update –> Nu finns kan du köpa Cykelkurbits. Klicka här!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Min mentor Göran

Säg hej till min mentor Göran. Han ifrågasätter och uppmuntrar men framförallt så diskuterar vi. Med drygt 20 år mer erfarenhet än mig kommer han med infallsvinklar jag inte tänkt på.

Läs mer »

BASVECKA

Basvecka. Här hittar du en pdf så du kan planera en bra vecka.

Läs mer »

125 reaktioner på ”CYKELKURBITS – MIN CYKELKOLLEKTION

 1. Kanonfint mönster – en skön mix av lekfullt, traditionellt, norländsk själ och lanttisk glädje!
  Jag är imponerad av din kreativitet och uppfinningsrikedom 🙂
  Stoooooor malinkram & lycka till med lanseringen

 2. Underbara! Hojta gärna till när det är tävlingsdags.
  Hade varit grymt o ha ngt inte alla har ????

 3. Fantastiskt fint mönster. Är gärna med och tävlar. Gick också in och kollade Craft factory och möjligheterna att prova designa själv.

 4. Jag vill gärna få ett mail när det är tävlingstajm! Snygga som attan är kläderna, bra jobbat!

 5. Gillar vad jag ser. Riktigt snygga! Trycket på insidan av kepsskärmen – Trippelwin på det!
  Var inne på Craft-sidan du länkade till. Letade efter minsta antal för beställning. Hittade inte. Vet du? Tänker Full Custom-varianten.

 6. Men åhhhh! Underbara! Norrbottningen i mej vaknade direkt! Maila gärna när det är dags för tävling! Blir det nån Niliterräng i år btw?

 7. Galet snyggt. Gaaaaalet snyggt! Jag vill så klart gärna veta när det är tävlingsdags, det vore grymt att få cykla runt i det kittet. 🙂

 8. Hej! Kanonfint! Äntligen får vi vackra cykelkläder som har sitt ursprung här i vackra Gällivare! Vill vara med å tävla,såklart!

 9. Love them. En svart tröja med röda värmare, spot on för mig! Design som känns modern men med historia och äkthet! Kan få mig att vilja cykla igen;)
  Har inte varit inne här på ett tag, så snygg allting ser ut. Fångar in.
  You rock!

 10. Ja! Äntligen ngt snyggt fr ett märke som inte producerar kläder bara för kvinnor under 160. Meddela gärna när det är tävlingsdags.

 11. Men oj – det var det snyggaste på länge! Det här måste det bara bli fler kollektioner av! Vill självklart tävla 🙂

 12. Som dalkulla jag är i grund och botten går det ju inte annat än att gilla. Superfint! Jag vill gääääärna vara med och tävla 🙂

 13. vill gärna tävla om dessa! Fantastiskt vackra till skillnad mot hur cykelkläder brukar vara. Älskar dessutom kurbits.

 14. Alltså, jag kan ju lätt säga att detta är de snyggaste cykelkläder jag nånsin sett! “Vanliga” cykelkläder är väl ingen höjdare, så det här är de första jag känner att jag faktiskt skulle kunna visa mig bland folk med 😉

 15. Supersnygga!!! Vill verkligen ha på mina cykelrundor! Önskar oxå mail när det är tävlingsdags 😉

 16. Kan vara det snyggaste jag sett!!! Som jag skulle vilja ha sådana. Så superviktigt att ha snygga cykelkläder! Hojta gärna till när det är dags att tävla!

 17. Fantastiskt snygga!
  Vill gärna ha chans att vinna ett set, så hinta när tävlingen är på gång. 🙂

 18. Men så fantastisk!! Jag vill börja cykla om man får vara så där snygg.
  Meddela gärna när man kan tävla för att vinna dessa urtjusiga plagg!

 19. Hej!
  Love it! Helhetstänkt 🙂
  Tävlar gärna. Åhh va roligt det hade varit och haft dom på min första triathlontävling HIM i augusti.

 20. Ruskigt snygga, så där så jag bara vill ha en egen uppsättning nu på direkten!!!
  Så självklart vill jag bli påmind när det finns möjlighet att tävla om dom!

 21. Jag hämtade hem min livs första racer igår och den är svart och vit och ja, jag är jättegärna med och tävlar när det blir dags 🙂

 22. Ursnyggt!
  Vill gärna ha dessa närhelst andan faller på att cykla valfri motionsrunda eller motionslopp…
  Blir det tävling om dessa vill jag gärna vara med! 🙂

  Hälsningar
  /Ingela

 23. Sååå fint! Sååå kul! Sååå kreativt! Vill haaa! Hojta gärna till när det blir tävling.

  Hälsningar
  Ann-Sofie

 24. Jättefint mönster! Jag vill gärna ha ett mail när det närmar sig tävling så jag får chans att vinna ett set. Lite feedback: Jag hade gärna sett andra färger också på bakgrunden och/eller mönstret, för svart och vitt syns faktiskt inte särskilt väl i trafiken. Svart och vitt är jättesnygga färger men som sagt, man syns dåligt när man som mest behöver det. Förslag på färgkombinationer kan vara lila, illgrön, rosa eller röd bakgrund och svart mönster. Eller lila med vitt mönster. Eller svart bakgrund med flerfärgat mönster; ett som tonar från blått över i turkost och grönt. Eller svart bakgrund med mönster som börjar i gult uppe i nacken och tonar över i orange och rött neråt ryggen.

 25. Superfina men håller med Monika, svart smälter in i trafiken. Mer färg så blir de oslagbart snygga!

  Jag tävlar gärna!!

 26. Som den Dalkulla jag är (& med rötter fr lappland 😀 ) så kan jag inte annat än LOVE IT! ???… som jag har letat efter ett snyggt cykelset (utan o se ut som en reklampelare!;-)) Snälla mail när det är tävlingsdax!!! …. Mvh//Linda

 27. Wow! vilka snygga kläder :)! Fick direkt habegär… Påminn gärna när det är dag för tävling. Jag hade gärna köpt, med rosa armvärmare. Supersnyggt!

 28. Så döläckra!!!! Jag vill ha, så absolut en hint när det är dags för tävling 🙂
  Nu blev ja kär 😀

 29. Fantastiska!
  Men varför bara en begränsad upplaga?
  Jag vill ha möjlighet att köpa eftersom jag troligtvis inte vinner!

 30. Såå snygga!! Annorlunda är BRA! Älskar de gömda detaljerna. Hoppas få en påminnelse när det är dags att tävla! Ha det gott. Peace, Ulrika

 31. Så snyggt, jag dör! Superläcker kollektion. Som den 08:a jag är med påbrå från Dalarna skulle jag njuta av att fara runt i dessa kläder. Maila om tävlingen!,

 32. WOW! Vad snygga!!! Älskar dom!! Vill absolut försöka lägga vantarna på ett set så vill gärna vara med o tävla!

 33. Riktigt snygga cykelkläder! Jag vill ha en påminnelse om när det är tävlingsdags! 🙂

 34. Härligt Sofie! Kul med cykelkläder som är lite eljest:)
  Jag hade köpt dem direkt om de fanns i butik, känns lite som att man får representera Norrbotten i dem!
  Hojta när det är dags för tävling!

 35. Så Coolt och stilrent.
  Magiskt faktiskt och stort plus att kurbitsen inte bara är krumelurer utan har en större mening.

  Maila mig gärna när det är tävlingsdax.

  Ha en skön helg

 36. Jag har nyss börjat cykla och kan konstatera att cykelkläder ofta ser ut som att någon tappat en massa färgburkar på dem i en salig omatchad röra. Det här var stilrent och snyggt, med ett fint mönster som livar upp. Jättefint! Och självklart vill jag få chansen att vara med och vinna dem!

 37. Men åhh, hur kunde jag missa detta. Hur snygga som helst 🙂
  Borde säljas i butik, vill ha vill ha vill ha….
  //Lena som ligger på hotellrummet i Åre och väntar på att få träffa Sofie i helgen

 38. Men herregud så snygga. Jag är redo att börja cykla bara för att få använda de oerhört snygga cykelkläderna! Skulle hemskt gärna köpa dem till min cykeltokiga pojkvän som är från Dalarna! Jag hoppas att Craft kan ta sitt förnuft till fånga och om inte göra en redig kollektion av det iaf göra en liten begränsad upplaga som säljs i butik! Riktigt fina saker som du har gjort!

 39. Hej! Jag vill hemskt gärna köpa dina kurbitskläder både till mig och till min man, är det möjligt? Min man som bor med mog i Falun, Dalarna på helgerna, ska börja hålla spinningpass i Stockholm där han jobbar på helgerna. Han skulle göra succé i dina kurbitskläder! Hur gör vi????
  Mvh
  Anna-Karin Axellie
  Tel 072-5215059

  1. Blir så glad, så himla glad att ni vill ha dom. I skrivande stund så finns det inget sätt att köpa dom, men jag vet att Craft jobbar på det. Berättar så fort jag vet något mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *