Sök
Stäng denna sökruta.

SÅ LÄRDE JAG MIG ÄLSKA LÖPNING

150502_runorun0027Jag har verkligen uppriktigt tyckt att löpning är bland det absolut tråkigaste man kan göra.

Hur kan jag plötsligt tycka att det är bland det härligaste?
1. Jag har lärt mig att dom första fem kilometrarna är oftast tunga för mig. Det är då jag funderar som mest på att kliva av och göra något annat. Förut sprang jag fem kilometer och sedan var jag klar, och det var alltid jobbigt. Nu är fem kilometer ofta min uppvärmning, och jag springer dom lugnt. I ett tempo så jag kan prata.

2. Jag springer i skogen. När jag får leka i skogen så känns det inte som jag springer. Igår lekte jag och Lisa oss genom skogen. Det är vackert, det är stockar och stenar som vi måste parera för hela tiden. Älskar! Älskar! Älskar att springa i skogen!

3. Jag säger åt min hjärna att jag är en löpare och att jag älskar springa. Det du säger åt din hjärna blir sanning varesig det är att du är stark, snygg, ful eller dum. Så nu säger jag åt min hjärna att jag är en löpare. Låter enkelt men är inte lika enkelt i verkligheten.

150502_runorun0094

Det finns tusen andra tips, som att se till att du har bra prylar som gör att det är skönt att springa även i regn eller att testa lämna klockan hemma och springa en äventyrstur från A till B och upptäcka något nytt, gärna med ett gäng vänner.

Men jag skulle säga att nummer tre är viktigast. Lyssna vad du säger åt din hjärna. Hade du sagt det åt din bästa vän? Om inte – varför säger du det åt dig själv? Berätta åt din hjärna vem du ÄR och vill vara! Inte vem du inte vill vara. Hjärnan är smart men har väldigt svårt att ta in ordet inte …

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

5 reaktioner på ”SÅ LÄRDE JAG MIG ÄLSKA LÖPNING

  1. Bra skrivet! Själv slåss jag mot oviljan till löpningen, men ett bra program att gå efter och en pulsklocka så att man kan hålla sig inom rätt pulsintervaller ger definitivt motivation.

  2. Ja det är en sån otrolig skillnad på att springa i skogen och på asfalt. På asfalt tänker jag bara “är det inte slut snart” medan skogen bara är skithärligt från steg ett. Man vill inte sluta. 3 km på asfalt är MYCKET jobbigare än en halvmara i skogen, hur det nu kan komma sig 😉

  3. A till B- äventyr måste jag boka in mer utav!
    Det blir alldeles för ofta A till A…. Rundtur. Även om det kan vara vackert ändå, blir det häftigare att bara köra åt “ett håll” på något sätt. 🙂

  4. Jag känner igen mig på detta. Dom 5 första km är tråkiga, eller sega tycker jag innan man kommer igång, som uppvärmning. Sen måste det vara i skogen hehe 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *