Sök
Stäng denna sökruta.

EKOLOGISK RÖVKRÄM

Raceday_Product_150501_55

Det finaste man kan ge sin flickvän är en burk rövkräm. Eller?
Häromdagen kom min sambo hem med dom här två produkterna. Det är Gustav Dejert som precis börjat tillverka dom.

Cyklar du inte så kanske du undrar vad 17 jag pratar om? Rövkräm?
Jag pratar om krämen man smörjer underlivet med innan man cyklar. Jag har använt Assoskräm i flera år. Många “riktiga” cyklister fnyser åt Assoskrämen och säger att det är som att smörja sig med babykräm. Jag har aldrig haft några större problem (har man det så tycker jag man ska läsa här, eller här, eller här, där finns massa bra tips!)

Jag går igång på Gustavs chamois balm för att att den är ekologisk så långt det går (vissa eteriska oljor finns inte som ekologiska ännu) Jag använder väldigt lite krämer men det jag använder vill jag ska vara så bra som möjligt. Du smörjer in dig på huden, den är vårt största organ, som suger in allt du smörjer den med, så det känns naturligt att man försöker komma bort från allt vad kemikalier heter …

För tillfället har Gustav fyra produkter:
• En Pre-race massageolja som är milt värmande och packad med oljor som är vårdande för huden samt sätter fart på cirkulationen. Den är också lätt färgad av paprika så vinterbleka ben får en lätt ton.
• En Pre-race massageolja som ovan fast icke värmande och inte färgad.
• En embrocation som är värmande och innehåller bivax som skyddar mot väder och vind. Denna är tänkt för dom som vill köra utan benvärmare regniga kalla dagar.
• Ett Chamois Balm som är byxfett, förebyggande mot skavsår. Naturliga oljor, sheasmör och bivax bildar en lite fetare textur som aktiveras av kroppsvärmen och håller huden mjuk. Eteriska oljor och ringblomma verkar bakteriedödande och antiseptiskt.

Jag har bara testat chamois balm än så länge. Den är lite hårdare än Assos som jag är van vid men funkade minst lika bra. Säger bara heja bra initiativ som gör min cykling ännu lite bättre! Här hittar du Raceday på Facebook, och här är webbsidan.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

5 reaktioner på ”EKOLOGISK RÖVKRÄM

  1. Åh, så himla glad jag blev att hitta en länk till mig hos dig! <3
    Den där rövkrämen verkar ju minsann rackarns bra, får nog mejla iväg om en burk!

      1. Jag trodde att jag gjorde fel när jag smörjde direkt på för det var lite brännande och stickande känsla!?
        Tips på superbra paddning?? Jag har problem med crafts, använder castelli med kiss3 paddning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *