Sök
Stäng denna sökruta.

BEST OF MALLORCA

150410_sacalobra0037

Hemma. Efter 17 dagar och ungefär 140 mil på sadeln så är jag så sjukt tacksam. Tacksam över att få chansen att cykla på Mallorca. Att kroppen är frisk.

Har cyklat +/- 10 mil varje dag och njutit av varenda runda. Träffat många nya och gamla vänner och är glad över härliga stunder med familjen. Barnen har hängt med barnklubben och tränat allt från crossfit, tennis och swimrun till att ha lekt i timmar på piratskeppet. När jag kunde ta ledigt en dag sa dom “ja, vi kan vara med dig mamma, men OM barnklubben gör något roligt så går vi dit först och är med dig sen. Ok?”.

När det är snöblandat regn hemma så ska jag tänka på dom här fem favoritrundorna på Mallorca.
* Sa Calobra som på bilden högst upp. Läs mer här.

150403_mallorca0053b* Cap Formentor. Gärna först en avstickare till finaste byn Cala San Vicente. Sedan runda Port Pollenca, upp till utkiksplatsen, ner till havet och så klättra upp till fyren. Dyrfika vid fyren eller så rullar man ner till Port Pollenca och tar lunch på strandpromenden.

Var där i soluppgången igår. Noll bilar. Det ska jag göra om, alltså se till att rulla dit när solen går upp och äga hela vägen. Vägen var hemsk förra året men är nu nyasvalterad och helt perfekt men det var mer trafik än någonsin mitt på dagen så välj tidpunkt för din runda … 150403_mallorca0021RT

Rundtramp på väg ner från utkiksplatsen för att påbörja klättringen mot fyren.

150402_mallorca0002 * Bergsturen är alltid en bra dag. Vi tar buss med cyklarna till Andratx och rullar sedan hela bergskedjan. Cirka 13,5 mil och 2694 höjdmeter. 150402_mallorca0045Dagens jobbigaste är klättringen upp till Puig Major. Här är Lanttoklungan innan vi rullade hemåt.

150408_mallisorient0064* Orient seglade i år upp som en ny favorit. Alcudia–Muro–Inca–Bunyola–Lloseta–Campanet. Här är vårt gäng efter att ha rullat ner från Coll d´Honor.

Tack, tack, tack CampMallorca för härliga, härliga veckor!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

2 reaktioner på ”BEST OF MALLORCA

  1. Vilken ära, att få cykla med dig på Mallorca, och att få vara med i detta inlägg också. 🙂

    Av de rundor jag körde så får jag säga att Orient även var min favoritrunda. Sa Calobra m.fl. var ju sjukt maffiga. Men Orient-klättringen lämnade ett fett leende i nyllet mitt. Perfecto!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *