Sök
Stäng denna sökruta.

DIN BOK

minbok0013

Funderade i höstas över mitt SHOM. (Stort Hårigt Oförskämt Mål) Kom fram till att ett av mina livsmål är att förändra människors liv till det bättre.

Skrev såhär “Kalla det hybris. Kalla det galenskap. Men jag vill förändra människors liv. Jag vill skaka om dig som klagar, du som går till jobbet på måndag och längtar till fredag, du som tar en kaka och mår dåligt över det, du som säger “om jag bara kunde skulle jag…”
Jag vill få fler att bara göra. Jag vill få fler att vakna glada. Jag vill få fler att känna att tiden inte räcker till för att det är så mycket roligt på gång. Jag vill se gnistan tändas i människors ögon. Jag vill tända eldar. Jag vill att fler ska vakna och se hur otroligt värdefullt livet är. Inse att vi kanske bara har idag. Kanske bara den här timmen. Den här minuten är värdefull. Reflektera och värdesätta, vad är viktigt för just dig?”

Jag vill inte att det ska vara flummigt utan skönt norrländskt “det är väl ba göra”.
Så jag gjorde en kalender. För mig gör det skillnad att varje år fundera över vad jag vill och drömmer om. Vad gör att jag mår bra? Har lärt mig att skriver jag ner mitt mål är det ta mig fan omöjligt att inte nå det. Eller att på vägen komma fram att det egentligen inte var viktigt och hitta det som är viktigt på riktigt.

Börjar året med mina vanliga övningar (se exempel här) och sedan sätter jag fokus för veckan och dagen. Vill att mitt stora mål alltid ska finnas med, vill inte bara springa i ett ekorrhjul. Varje dag reflekterar jag över vad jag är tacksam för. Jag har testat ett gäng olika kalendrar (som Dailygreatness journal och Passionplanner) men jag gillar inte rutor med “Dricka 8 glas vatten” eller minirutor för träning. Det är inte alltid mitt fokus. Det ska vara en kalender i storlek av en pocket så jag alltid orkar ta med den. Den ska kännas seriös. Visst är rosa kalendrar fina, men det är inte jag. Och när jag går in på ett möte eller sitter på tåget så vill jag inte att någon ska titta på min bok, den är min. Bara min. Mina mål. Mitt fokus. Det är insidan som är viktig.

Jag vet inte om det är rätt väg men jag gjorde och tryckte upp ett exemplar av “DREAM IT. PLAN IT. DO IT!” och nu använder jag den. Gör om, fixar och trixar. Jag fylls av energi varje gång jag kommer på hur den blir ännu bättre, och när saker ger energi så brukar det vara rätt väg.

Om jag gör en till dig, vad är det viktigt att den innehåller?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

4 reaktioner på ”DIN BOK

  1. Hej, Jag vill bara säga hur fantastisk jag tycker du verkar vara:) En inspiration, delar med dig av din kunskap och erfarenheter och roliga inlägg. Du skriver att du vill vara en del i att “förändra folks liv” – det gör du! Kram Kristina

  2. Den skulle innehålla en ruta varje vecka där jag skriver en påminnelse till mig själv – typ “andas”, “stretcha”. (Eller att det står såna påminnelser redan från början). Varje månad en större ruta där ett mål kan fyllas i – typ tälta minst en gång, paddla tre ggr eller yoga varje dag.
    Den skulle innehålla plats för att fylla i träning, jobb och andra fritidsintressen. Och kanske skriva upp sina träningsresultat. Får aldrig plats någonstans att skriva det.
    Sen lite härliga peppiga citat och fina bilder. Det skulle ge mig energi och mer pepp 🙂
    Blev riktigt pepp på en bra kalender nu! 🙂

  3. Vilken toppenide! Jag skulle önska en sida innan varje ny månad där man kan skriva upp månadens mål och liknande. Och en ruta varje vecka där man kan skriva veckans mål. Och i början av kalendern eller någon sida då och då får det gärna vara lite inspiration, exempel på mål och sånt man bör tänka på för att må bra. Som små snuttar av din blogg och det du brukar skriva här. I början av ett nytt år kan det också finnas plats för att lägga strategin för den nya året, hur man kan tänka. Sen måste det såklart finnas alla namnsdagar och högtider/röda dagar. Hade!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *