22 Comments

 1. Bosse
  14 July, 2014 @ 11:57

  Tack för ett helt underbart inlägg. Du skriver så inspirerande och lärande att jag måste ut och springa lite. NU!

  Läser mer sen.

  /Bosse

  Reply

  • Sofie
   15 July, 2014 @ 09:33

   Tusen tack, spring fort och härligt!

   Reply

 2. Emma
  14 July, 2014 @ 12:25

  Det ser verkligen fantastiskt ut! Tack för en härlig racerapport och trist att ni inte kom i mål, men ni var ju i alla fall inte de enda. Roligt också att höra varför Lisa “försvann”. Hade mina misstankar, men man vet ju aldrig.

  Reply

  • Sofie
   15 July, 2014 @ 09:49

   Det var verkligen fantastiskt! Och kul att du fick Lisas försvinnande bekräftat, när jag frågade henne om det var ok att jag skriver att hon är gravid sa hon “det vet ju alla redan…” Men det är ju om man ser henne varje dag… Visst borde hon visa sin mage på sin blogg nu 🙂

   Reply

 3. Träningsglädje
  14 July, 2014 @ 12:41

  cool men tuff tävling. och hur grymma är inte ni då! jag har en fråga; det var ju inte alltför länge sedan du var skadad pga den där hindergrejen, hur funkade löpdelen? för visst var din IM (som heller inte var så länge sedan) din första längre löpning sedan skadan? alltså min fråga är HUR du är så grym så kort tid efter?

  Reply

  • Sofie
   15 July, 2014 @ 09:41

   TACK för att du kommer ihåg, jag känner att jag tjatar om min skada hit och dit 🙂
   Ja, IM för två veckor sedan var mitt första långa löppass, och jag tar varje dag och tävling som den kommer. SÅ J*VLA GLAD ATT JAG ÄR FRISK!
   Mitt knä kändes bra hela vägen i lördags, och jag är så otroligt tacksam för det.
   Engadin är så mycket mer än en löptävling, att jag har en stark kropp och inte har något problem med kalla vatten spelar större roll än mina bens kapacitet just i lördags.
   Och det går inte att få fram hur otroligt lycklig jag är över att jag kan springa iår! Att det ger resultat att göra allt man KAN och inte bara lägga sig på soffan när man är skadad. Att vattenlöpningen, styrketräningen, cyklingen och simningen gör att jag faktiskt kan springa helt ok när jag nu väl får springa… Känner för att skrika rakt ut av lycka från varje bergstopp jag kan ta mig till!!!!

   Reply

 4. Annika - strongday.se
  14 July, 2014 @ 13:20

  Sofie din stålkvinna jag slutar aldrig imponeras över dig och dina prestationer – i mål eller inte. Älskar din blogg!

  Reply

  • Sofie
   15 July, 2014 @ 09:41

   Nå tusen tack Annika!

   Reply

 5. sandra
  14 July, 2014 @ 15:39

  asså fan vad ni är grymma! 😀 detta lopp ser ju otroligt vackert ut, kanske ska börja simma så att man kan ställa upp någon gång 😀

  Reply

  • Sofie
   15 July, 2014 @ 09:42

   Ja, det är bara att börja!
   På riktigt så är det här loppet bara en följd av att jag gick en “crawlkurs för vuxna” i Täby för 4-5 år sedan …

   Reply

 6. Richard (rundtramp.se)
  14 July, 2014 @ 17:49

  Wow, vilket lopp! Jag känner cut-off-känslan. Inte kul. Men nästa år, så vinner ni, just på grund av detta!
  Härligt berättelse, och härliga bilder!

  Reply

  • Sofie
   15 July, 2014 @ 09:42

   Tack. Och ja, det är planen 🙂

   Reply

 7. Jonas
  14 July, 2014 @ 19:17

  Starkt jobbat!! Är 11 juli nästa år redan spikat?

  Reply

  • Sofie
   15 July, 2014 @ 09:43

   Måste dubbelkolla, men om jag inte drömt så läste jag det i något pressmeddelande jag fick efter loppet …

   Reply

   • Jonas
    16 July, 2014 @ 18:35

    Härligt! Tack för en grymt bra blog! Fortsätt inspirera, det är härligt att höra att det är fler som pusslar som en galning fö rattfylla tid med familj och samtidigt ägna sig åt att svettas i våtdräkt.

    Reply

 8. Jimmy
  14 July, 2014 @ 20:21

  Starkt jobbat !! Nästa år kommer ni igen, tufft lopp !
  Pratade med er ner mot första simningen och på kvällen. Tycker du är inspiration och glädje för många !
  //jimmy

  Reply

  • Sofie
   15 July, 2014 @ 09:44

   Tack detsamma Jimmy! Alltså starkt jobbat och att du ger glädje och inspiration… 

   Reply

 9. Anders Lindgren
  15 July, 2014 @ 09:06

  Jävligt coolt. Å starkt kämpat. Dom tunga benen som verkar ha kommot rätt så tidigt…? Du gjorde trots allt en Ironman bara två veckor tidigare… Eller va det snarare kylan i vattnet och alla stigningar? Ibland känner man sig ju ganska återhämtad efter ett långt race bara för att inse, på nästa långa race, att det fanns en del kvar i benen. Haha. Men som sagt: grymt starkt jobbat och de fixar det ju nästa gång!!

  Reply

  • Sofie
   15 July, 2014 @ 09:47

   Det är klart det sitter kvar, men jag hann aldrig komma till den där mattheten i benen som brukar kännas under pass efter en tävling. Hade säkert kommit om vi fått fortsätta… 
   Men visst var benen fyllda av mjölksyra, men det var inte det som begränsade oss i lördags. Med lite bergsträning i dina trakter så känns inte det här som det kommer vara något problem. Och på allvar, du skulle klara av det HUR ENKELT SOM HELST. Förmodligen med en tid nära pallplats. Och jag menar allvar!

   Reply

 10. Anders Lindgren
  17 July, 2014 @ 06:52

  Haha. Jo du… Hur enkelt som helst 🙂 Kom ihåg att jag sommade mitt bästa sim nånsin i Klagenfurt. Och ändå behövde hela 1:27 på mig. Man kan va hur bra man vill i sina bergslöparskor med den simningen. Hehe.
  Men: jag blev sjukt inspirerad (som alltid) av dina bilder och inlägg så jag ämnar fortsätta med simträningen och en dag kanske våga nedstiga i så kalla vatten även jag.
  Nu e det först fokus på Swiss Alpine lördag om drygt en vecka 79 km och 2800 höjdmeter. Det blir bergslöparträning det.
  Btw: jag har galet många tips på grymma ställen i Österrike att träna i berg om ni får för er att träningslägra 🙂

  Reply

 11. Kari - långlöpare och (snart) kanalsimmare
  13 August, 2014 @ 06:50

  Vilken bra och inspirerande race report! Jag har precis gjort mitt första Ångalopp och vill bara göra mer mer mer. Kanske vågar jag mig på Engadin en dag…

  Reply

 12. Race Report: Engadin Swimrun ‹ swimrunners.se
  24 October, 2014 @ 12:54

  […] Vi springer genom kohagar och hästhagar. Plötsligt står sex hästar rakt på stigen och vi får … […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.