11 Comments

 1. Jonna
  30 July, 2013 @ 23:02

  Alla borde ha en Billabong V1 för sin säkerhet, i vatten: http://www.popsci.com/bown/2011/video/watch-lifesaving-wetsuit-inflate

  Reply

 2. Annie
  31 July, 2013 @ 06:40

  Åh! Ni är grymma! Blir galet sugen! Låter väl förberett!! Heja!

  Reply

 3. Lisa
  31 July, 2013 @ 08:41

  Jag körde inte riktigt med samma prylar som Sofie så jag kompletterar lite.

  Jag moddade min midjeväska och bytte ut spännet mot ett annat med en visselpipa från en Haglöfsväska, det finns liknande spännen med visselpipa för Fjällrävenväskor som man kan köpa separat så behöver man inte modda om alla väskor man har hemma. Jag fäste även en Kompass från Silva, den behövs inte under Amfibiemannen men för att testa alla prylar inför ö till ö.

  Tunn t-shirt och strumpor från Icebreaker, båda i ull. Jag springer nästan uteslutande i skor från Asics, lycklig över att dom även hade terrängskor som funkade bra att springa och simma i.

  Vi körde med varsin dolme från Head med gummiband igenom och karbinhakar för att kunna växla mellan att ha den runt midjan eller mellan benen under simningen.

  Jag gillade också platsfickan man fick i tävlingskittet inför Amfibiemannen, den var liten och smidig så den följer nog med under ö till ö också.

  Tidtagningschipet som bara en per lag behöver ha fäste jag i skorsnöret (den som ser ut som en orange plupp på min högra sko) för att slippa skav från kardborrebandet, funkade bra.

  Reply

 4. Pär
  31 July, 2013 @ 09:28

  Är det inte jobbigare att simma med dolme? (självklart inte iom att ni gör det) Ser skitjobbigt ut att hålla den mellan benen och samtidigt skapa extra motstånd (aldrig prövat själv).

  Reply

  • Lisa
   31 July, 2013 @ 11:34

   Skorna och att vi klippt av benen på våtdräkten gör att benen sjunker lite mer än de vanligtvis gör. Dolmen gör att benen kommer högre upp och man får ett bättre vattenläge, vi körde med gummiband för att inte behöva tänka på att hålla fast den. Alla kör inte med dolme, det är en smaksak och det är så klart ett extra moment men för mig har det funkat bra så den fick hänga med under Amfibiemannen.

   I bassäng blir jag mycket snabbare med dolme, det gör rätt stor skillnad. Låna en nästa gång du simmar och testa att klocka en hundring med och utan. It’s magic. 🙂

   Reply

 5. Anna
  7 August, 2013 @ 11:50

  När jag körde Amfibiemannen förra året använde jag och min kompis paddlar för att spara lite på benen inför löpningen. Vi hade bara underkläder under våtdräkten, dock hade vi långa dräkter (jag klippte av ärmarna ovanför armbågarna). Vi körde också med elastisk lina mellan oss. Min kompis som är lite starkare än mig fäste linan i sin camelback genom att vi slog en ögla runt själva ryggen/blåsan. Jag fäste linan runt midjan genom att knyta en ögla och sedan fästa karbinkroken i den. Om man bara slår linan ett varv runt midjan och hakar karbinkroken runt linan dras den åt ifall linan spänns så det kniper om magen och blir tungt att andas.

  Reply

 6. En första nyfiken titt på swimrun-utrustning, vad ska jag välja?
  6 May, 2014 @ 07:31

  […] lite, och fortsätta läsa på. Tips om länkar jag kikat på är dels utrustningsredovisning som Lanttolife.se delat med sig av, dels massor av nyttig och insatt information på Aquathlon.se. Där stod också […]

  Reply

 7. Jonas
  10 May, 2014 @ 05:25

  När det gäller linan ni krokar i varandra, hur lång är den?

  /Jonas

  Reply

  • Sofie
   10 May, 2014 @ 14:42

   Jag kan mäta den imorgon, men vi provade. Provade. Provade.
   Vi gjorde den precis så lång så att du inte tar personen framför på fötterna när du simmar, men precis så lång så du kunde det om du sträckte dig ditt allra längsta 🙂
   Har sett personer (på tävling) simma med flera meter lång lina men då försvinner stor del av hjälpen du får av den framför.
   I dagsläget skulle jag aldrig välja att inte ha lina, det sparar så ofantligt mycket tid att aldrig behöva fundera var den andra personen är, du vet. Och du kan hjälpas åt att sikta och dra. Det är energibesparande att vara personen bakom. Och dom gånger vi hade den när vi sprang hjälpte den.
   Så hur trist det än låter så köp en för lång lina. Testsimma och spring den. Knyt om. Simma och spring lite till. Knyt om. Testa. Testa. Och testa lite till innan ni klipper av den … 

   Reply

 8. Agneta
  30 May, 2014 @ 09:13

  Intressant. Tack för alla tips. Vattenflaskan som dyker upp bakom länken är visst bara 2,4 dl och midjebältet ser litet ut. Är det någon sorts nödflaska? Hur tänker du med mängden vätska? En del har camelbak. Vad tror du om att ha de avklippta våtdräktsbenen nedanför knäna när det är kallt? Betr din tanke om att ha en vätskeblåsa i dräkten: Jag har en tunn tygväst från Camelbak med en 2 l vätskepåse i ryggen. Vågar inte testa i min bef tighta trivåtdräkt. Men, när jag köper en ny för swimrun…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.