Sök
Stäng denna sökruta.

Ironman Klagenfurt

140628_IMklagen0043

Söndag. Imorgon. Ironman Klagenfurt. Bokat sedan ett år tillbaka. 3860 meter simning. 18 mil cykel och ett marathon på det. 

Men du Sofie du har ju inte kunnat springa ordentligt sedan i mars, hur tänker du nu?

Jag tänker såhär. Att tävla är min belöning. Jag kommer inte få tillbaka en krona om jag väljer att inte tävla. Så jag åker på roadtrip med två vänner. Simmar och cyklar och springer om det känns bra. Funkar det inte att springa så går jag. Känns det i knäet när jag går då kliver jag av. Har hört att det finns gott vitt vin i Österrike. Då sätter jag mig i en stol, dricker vin och fotar lidande och leende människor.

Vilket som blir bra.

Runt hörnet står ett gäng som väntar på att få säga ”vad-var-det-jag-sa” människor som tycker att jag inte borde köra. Men dom är inte jag. Och vad jag än har gjort i mitt liv så finns dom där människorna. Dom enda gångerna jag ångrat saker är dom gånger jag lyssnat på dom. Jag går på magkänsla och min mage säger kör! Så jag kör.

Har aldrig varit så här otränad inför en Ironman men jag hoppas att min kropp är grundtränad och pannben vet jag att jag har. Jag har aldrig heller varit så här oförberedd. Kom hem från norrland i måndagsmorse. Har jobbat i princip alla vakna timmar till jag satte mig i bilen. Sedan jobbade jag vidare i bilen.

Nu kanske du också tänker.
Va?
Hon som nyss pratade om vad som är viktigt här i livet …
Just det!
När jag funderade över vad jag vill förra veckan så drömde jag om massor av familjekramar och mer äventyr.

Att åka på roadtrip och köra en Ironman med några vänner är ett äventyr. I mina A-B-C-planer så fanns att köra Klagenfurt med i min B-plan. Om det var så att jag skulle behöva behandlas på något sätt så tänkte jag försöka köra Klagenfurt innan. Låter kanske knäppt men jag ville och vill det. För att jag kan. Det är många som inte kan. Många som inte vill också för den delen.

140628_IMklagen0028

Nu har vi rekat banan. Packat våra påsar och ska strax åka och checka in. Internet som ska finnas på vårt hotell, finns inte. Men jag uppdaterar Instagram när jag kommer åt. 140628_IMklagen0018 140628_IMklagen0006

Anders checkar in och får det dyraste åkbandet och den dyraste ryggsäcken som går att få tag på … 140628_IMklagen000907:00 går starten. Följ oss här. Jonas är nummer 2349. Anders 1231 och jag 971. Håll en tumme för oss. Framförallt när det börjar närma sig middagstid för dig, då brukar det vara som tyngst för oss. 

Planen är en fin dag. Och som sagt var känns allt fantastiskt springer jag. Känns det det minsta så går jag. Min plan är att vara glad och hel på måndag!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Hej då Ironman

I veckan deklarerade Ironman att Ironman Hawaii, det vill säga VM kommer vara två dagar men bara en dag i Kona. Nästa

Läs mer »

En reaktion på ”Ironman Klagenfurt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *