Sök
Stäng denna sökruta.

MIN DAG & MINA TRE ÖNSKNINGAR:

Freefly_Gavle_090728_021

Idag är jag kung. Idag är min dag! Och på sin födelsedag får man vara precis hur flummig som helst och önska sig vad som helst så nu har jag tre önskningar. 

Pratade med svärfar igår och han sa en bra sak. “Man ska vara tacksam över varje år man får.” Min sambos mamma blev 40 år. Hon skulle också fyllt år just idag. Men det gör hon inte. Hon fick inte vara med när hennes barn växte upp. Det ger mig perspektiv. Det gör att jag är tacksam. Tacksam över att leva, att ha det jag behöver och så mycket mer därtill.

Jag. Jag behöver inget. Jag har en sjuhelvetesönskelista, trist vore väl annars. Men helt ärligt så är jag sjukt lycklig. Det är klart jag inte vandrar till jobbet med ett tacksamt flin varje dag. Det är klart jag ibland är irriterad på sambon som inte vikt tvätten, eller barnen som inte hör mig när jag för 100:e gånger ber dom ta på sig kläderna så vi hinner till skolan i tid. Att jag inte fick in träningen. Idag heller. Det är klart jag har 100 saker på min önskelista. Det är klart jag har dåliga dagar. Dagar då det känns som allt går fel. Men i det stora hela med lite helikopterperspektiv så är jag förbannat lycklig och har precis det jag behöver just nu. Så oändligt tacksam över mitt liv, min familj, min kropp, att jag har pengar nog att ha ett hus, ge mina barn det dom behöver och lyxa med en resa då och då. I min värld så är det lycka.

Men jag har tre önskningar och du gör mig väldigt glad om du uppfyller dom idag: 

1. Gör någon glad. Ett leende. Häll upp kaffe till personen efter dig i kön till kaffeautomaten. En dörr som hålls upp. Hur kan du göra dagen en smula bättre för personen du möter? Finns det någon du vet blir glad om just du ringer eller sms:ar? Eller ta mig tusan kanske skickar ett sådant där riktigt brev. Just do it!

2. Ta den här dagen och lev hela vägen fullt ut. Smaka på luften, maten, mjölksyran och rulla runt i dina känslor vilka dom än är. Här och fucking nu. Lyft blicken och se dig omkring, vad kan du göra idag för att göra världen bättre. Just nu, just här.

3. Ge. Det kan vara en krona eller två till någon som behöver det bättre än dig, ett sms hit (skänk 100 kronor till Läkare utan gränser genom att sms:a LIV till 72970) eller ett plagg som du inte använder till någon du vet skulle bli glad över det.

Jag tänker ju som alltid att om vi alla gör något litet så blir vår värld liiiiite liiiite bättre. Och i vanlig Lanttostyle så tror jag stenhårt på att om man gör något bra för någon annan så får just du också en lite bättre dag. (Jag sa ju att det är min dag och jag får vara precis hur pretto och flummig jag vill idag.)

Alla dagars bästis och dagens fotograf: Hans Berggren.

Nä, hörrö, nu släpper vi datorn/telefonen. Tittar upp och umgås på rikt. Ses!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

BARN BARN BARN

Jag tycker jag lever i nuet men så fyller min dotter plötsligt 18 år och jag undrar var tiden tog vägen. Det

Läs mer »

SKOLAVSLUTNING

Jag blir ta mig tusan blödigare och blödigare för varje skolavslutning. Tidigare fattade jag ingenting när jag såg föräldrar som grät när

Läs mer »

0 reaktioner på ”MIN DAG & MINA TRE ÖNSKNINGAR:

  1. Grattis kära kära tremämning!! Tänk att vi uppnåt denna hissnande ålder….. Vi är ni i våra bästa tid i livet. Ha en toppendag! Kramar i massor

  2. Grattis på födelsedagen!
    Tack för cykeltipsen nedan i Playitas. Gardon-Pajara-Betancuria-Tuineje var häftigt att klara av. Fast i första grymma 10% backen i motvind kände jag mig inte allt för tuff..:-).
    Dagen efter tog vi din fika tur till Pajara med lite backiga omvägar. God mat var belöningen precis som du skriver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *